Sidor

tisdag 27 augusti 2013

Backträning med GIF-tjejerna!

Idag fick faktiskt målandet stå tillbaka och jag tog istället bilen in till Påskbergsvallen för att möta upp gänget i Varbergs GIF:s tjej-löpargrupp. På schemat stod backträning och jag hade laddat för Apelviksbacken. Men istället blev det en längre backe i Hästhagabergen och färre intervaller.

Vi började med lugn jogg ner mot Kurorten som uppvärmning och sen var det dags. Ungefär 350 m backe, med lite varierad kupering i full fart (så mycket man orkar så länge med sådan stigning). Uppe på toppen av berget var pulsen uppe på 180 och jag var verkligen helt slut.

Sedan vilade vi innan vi sprang ner så fort vi kunde. Tanken var att släppa på ordentligt nedför. Det var kul, men lite trickigt pga underlaget som stundtals bestod av lösa stenar.

Tre gånger sprang vi upp och två gånger ner. Sedan joggade vi lugnt tillbaka till Vallen. Det var riktigt kul att springa idag! Nästan alla tjejerna i gruppen är snäppet snabbare än jag, inte så att jag blir helt lämnad bakom, utan sådär lagom mycket snabbare att jag måste kämpa på för att orka hänga med. Det tror jag är bra för min utveckling och något som kommer att ta min löpning framåt.

Jag känner även att kroppen är bättre förberedd för att jag ska våga ta i mer utan att behöva vara rädd för att skada mig. Och det är ju så kul att ta ut sig hårt! Nästa gång ska vi springa lite "trail". Ska bli spännande att se hur det funkar.

Just nu är jag ruskigt sugen på att springa ett ordentligt långpass, så till helgen får det bli ett sådant!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar