Sidor

måndag 6 maj 2013

Underbar kväll på hästryggen!

Det fantastiska vädret fortsatte idag. Vårjackan kändes för varm när jag gick från jobbet och när jag kom hem var det t-shirt-temperatur. Det är nästan så att man inte riktigt vågar tro på att det är såhär varmt och skönt nu när det har varit så kallt så länge, men det är bara till att passa på att njuta!

Ridsuget var verkligen stort idag, så efter att jag käkat lite gav jag mig ut för att hämta in Pelle. Det är ju så himla längesedan jag red honom och nu har ju herr Bus tagit av sig en sko för tredje gången, så han fick stå kvar i hagen.

Jag lämnade faktiskt Bosse och ponnyn i hagen och tog ut Pelle själv. Det gick bra ända tills de inte såg varandra längre och då blev det väldigt upprört. Bosse sprang fram och tillbaka i hagen och gnäggade. Pelle stod på stallgången och gnäggade och studsade runt. Han försökte komma loss, men jag fick rudtet till på honom och då fann han sig i situationen, även om det skulle vandras fram och tillbaka på gången och gnäggas.

Jag gick ut till paddocken för att rida och hade nog väntat mig att det skulle vara lika upprört där ute, men så fort  de såg varandra igen så var allt lugnt och Pelle sänkte halsen och frustade förnöjt.

Jag satt upp i sadeln, intog en stabil sits och gjorde mig bered på lite allmän rodeo. Istället var allting väldigt lugnt och jag fick driva på honom ordentligt för att få honom att förflytta sig i någorlunda normal takt.

Han skötte sig mycket bra. Han var såklart lite stel, men väldigt lugn och positiv. Det blev lite lätt jobb i alla gångarter och efter ca en halvtimme kände jag mig nöjd.

Efter att jag var klar och släppte ut Pelle i hagen tog jag in Bosse för att försöka hitta en sko som passar, då jag inte kan hitta de tre (fyra med Pelles sko) som ligger i hagen, men det var inte så lätt. Även han var lite orolig på gången, men lugnade sig betydligt efter ett tag.

Tyvärr fick jag inte till någon sko som passade så bra att jag vågade slå på den själv, så han fick gå ut i hagen igen. Det funkade helt OK att ta in dem själva, tycker jag. Mycket bättre än när man ska leda två hästar som hetsar varandra. Hagsläppet var helt odramatiskt, vilket känns betydligt bättre än när man ska behöva kasta sig åt sidan för att de ska sparka och ha sig när man släpper båda två.

Det var synd att det inte blev någon ridtur på herr Bus, jag vill inte riskera att hans hov fläks upp, så därför vill jag inte rida honom utan sko. Bästa hovisen, som har räddat mig tre gånger den senaste tiden kommer inom en vecka, så han får faktiskt klara sig tills dess. Det får helt enkelt bli Pelle som får röra på sig istället!

Mysigt att vara uppe på den här ryggen igen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar