Sidor

söndag 5 maj 2013

Skogstur som avslutning på en mycket bra dag!

Denna dag har varit helt underbar! Solen har skinit, jag har fått färdigt sommarhagen. Jag kunde gå ute i solen i linne. När jag hade fajtats färdigt med björnbärsriset kunde jag glatt konstatera att stängslet var ovanligt helt i år. Ett enda brott på tråden och endast fyra nya stolpar. Det är nog rekord!

Hästarna var väldigt nyfikna på vad jag höll på med och sprang fram och tillbaka i hagen och kollade läget (och herr Bus har för tredje gången lyckats ta av sig höger framsko MORR!). Istället för att riskera liv och lem och leda dem bort till hagen och släppa dem, valde jag att utnyttja paddockens staket, satte upp lite provisoriskt stängsel, gjorde ett grindhål i befintlig hage och lät dem gå/springa ut i hagen själva.

Det funkade mycket bra och det blev lugnt och sansat, jag fick till och med jaga iväg dem för att de skulle börja springa. Vi fick även gjort ordentligt fint i stallet. Alla boxar är noggrant mockade, golven är välsopade och grejer som inte hör hemma är kastade. Så nu är där vårfint!

Efter allt jobb tog jag på mig löparkläderna (inte vilka kläder som helst, nej 3/4-byxor och linne!!!!) och gav mig ut på en skogstur. Jag inledde med asfalt upp till Flähult där jag sprang upp på banvallen och vidare mot Åkulla. Fortsatte vidare förbi friluftsgården och sedan sprang jag upp på Bockstensvägen och tillbaka hemåt.

Det var så skönt att få springa på lite mjuka stigar och njuta av skogen. Fast med en höjdstigning på 150 m gick det ju inte så fort. Men det gjorde inget. Det var bara gött att få röra på sig! 13,5 km skrapade jag ihop och jag var ute i nästan 1½ timme.

Det blev en skön avslutning på helgen. Nu går hästarna ute i natt så imorgon kan jag ta sovmorgon ända till halv sex. JIPPI!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar