Sidor

söndag 26 maj 2013

Kalas-vecka!

Den gångna veckan har kantats av kalas. I måndags var det kalas i Öxabäck, i tisdags hos Älsklingens far. I onsdags kunde jag äntligen ta det lite lugnt. I torsdags kom hovis och fixade på nya skor på pållarna och efter det stressade jag vidare till åkeriet för fakturering. Jag var helt slut när jag kom hem och slocknade strax innan kl nio.

I fredags började mina kontaktlinser krångla på väg till jobbet. De hade varit lite småkrångliga tidigare i veckan, men jag tyckte att det kändes bra när jag satte i dem på morgonen. När jag kom till jobbet såg jag knappt någonting och den ena linsen hade åkt upp under ögonlocket. Jag var väldigt trött också och efter fredagsfrukosten (som jag inte åt så mycket av pga avsaknad av matlust) kände jag att jag inte alls mådde bra.

Så jag åkte hem (eller först åkte jag om stan och handlade lite) och lade mig för att sova vid halv ett. Vaknade igen klockan 17. Så jag behövde nog sova. Jag kände mig lite piggare på kvällen, men i lördags morse var jag inte alls i form. Kände till och med av lite feber. Så jag sov vidare.

Dock piggnade jag till på eftermiddagen, fick klippt gräset, ridit lite på Herr Bus (som skötte sig fint) och tog en promenad med Pelle ute i "farliga världen".

Idag vaknade jag pigg igen, såg att solen sken och bestämde mig för att cykla till dagens kalas. Det är ju mors dag idag, så först cyklade jag till min mor i Falkenberg. Drygt 32 km på 1:15. Jag hade medvind hela vägen och det var väldigt lättcyklat och platt.

Efter att ha fikat lite och tjatat lite styrde jag cykeln mot Läjet och Älsklingens mor. Den sträckan, 23,5 km blev betydligt tyngre med kraftig sidvind hela vägen och mycket trafik. Många idioter som måste köra så väldigt nära när de kör om cyklister trots att de har fri sikt och en hel vägbana att köra på. MORR!

Att jag dessutom blev omkörd av ca 20 "riktiga" cyklister gjorde inte det hela så mentalt mycket lättare. Jag tänkte bara att det vore fint om jag fick köra om någon också, men det fick jag inte... Det tog iaf nästan en timme att ta sig den sträckan.

Tanken var att jag skulle cykla hem också från Läjet, men jag kände att jag var helt slut när jag kom fram och jag visste att jag skulle få sidvinden emot mig hela vägen, så det fick bli cykelställ och biltur hem istället. Jag fick iaf ihop 56 km och det är jag nöjd med.

Nu hoppas jag på en lugn vecka med färre kalas och mer löpning!

2 kommentarer:

  1. Detta med linser är ett aber! För ca 2 år sen gjorde jag faktiskt en ögon operation. Är verkligen asnöjd!Gött att slippa glasögon och linser..

    Att bli om cyklad är inte alltid skoj..Man har lust att kasta en sten efter dom hehehe

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tyvärr är inte mitt synfel stabilt än, så för mig är det ingen idé att göra någon operation än. Dessutom är jag paniskt rädd för att någon ska peta mig i ögonen med laser och grejer! Så jag står nog ut med mina linser ett tag till :)

      Ja, de där snabba cyklisterna vill man helst preja ner i diket;)

      Radera