Sidor

lördag 11 maj 2013

PB på milen???

Selma och jag begav oss ut på en löprunda före lunch. Solen började titta fram och jag hade shorts, t-shirt och kompressionsstrumpor på mig. Tanken med löprundan var att känna lite på tänkt tävlingsfart inför Gbg-varvet.

Selma var i vanlig ordning pigg och drog på i kopplet. Jag överraskade med själv med att springa första kilometern på 5:44. Ändå kändes det som att det inte direkt var något snabbtempo, utan bara lätt och lugnt.

Jag fortsatte i det behagliga tempot, njöt av solen och våren. Det gick fortsatt bra och kilometrarna avklarades runt 5:45-tempo så gott som hela vägen. När jag såg att det bara hade gått knappt 46 minuter vid  8 km insåg jag att det fanns en möjlighet att slå nytt rekord på milen, så jag tog i lite till, pressade lite extra och klockade milen på 56:22!

Jag fattar inte riktigt hur det gick till? Seedningsloppet till Göteborgsvarvet gick ju på 57:10. Det var ju dessutom ett väldigt platt lopp och idag hade jag 40 m höjdstigning!

Efter den sprungna milen tog jag det lite lugnare och eftersom Selma var väldigt påverkad av värmen (eller ja, så varmt var det inte men hon har väldigt ont av det...) så valde jag att gå sista biten hem. Jag var så himla nöjd med mig själv! Inte sprungit ordentligt på en vecka och så gör jag ett sådant här pass! Jag tog itne ut mig max heller, mer än de sista två kilometerna då jag tryckte på lite mer.

Nu blir det till att  boka in lite millopp i sommar för att se när jag kommer under 55 :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar