Sidor

onsdag 1 maj 2013

Så nöjd med den här helgen!

Jag började alltså i lördags med att plantera. 2500 granplantor skulle ner i jorden. I lördags blev det bara planterat 100 st, eftersom jag spenderade en stor del av dagen i Halmstad på Laxaloppet, men på söndagen fick jag hjälp av Älsklingen och då fick vi planterat klart i skogen här hemma.

Vi hade tänkt att fortsätta plantera i Åkulla, men eftersom marken där vi planterade är så kuperad hade vi så ont under fötterna att vi helt enkelt inte orkade mer den dagen.

I måndags planterade jag (och Selma) själv. Det började tyvärr att regna på eftermiddagen, så jag blev blöt och kall och tappade lusten att vara ute. Men jag fick iaf grillat lite korv och planterade 250 plantor. Jag fick även lite lunch-sällskap...
Älsklingen kom på besök lagom till lunch
Igår var vädret bättre, det regnade endast lite grann på förmiddagen. Så jag fick upp farten ordentligt och fick ner 500 plantor. Dock var jag ordentligt mör när jag kom hem på kvällen och somnade gott framför TV:n. Det är riktigt kuperat även i skogen i Åkulla, så det tar rätt hårt på kroppen att gå där upp och ner för branterna.
Bergigt och brant
Det gäller att inte vara höjdrädd...
Selma gillar att befinna sig på topp!

Idag fick jag återigen hjälp av Älsklingen. Dessutom fick vi lunchbesök av Elinore, Jocke och Cilla med familj. Så Älsklingen hade inhandlat goda hamburgare från Årnäs kött och vi hade med oss minigrillen, så vid lunch gick vi ner till sjön och började grilla. Det var riktigt gott med grillade hamburgare efter två dagar med grillad korv. Sedan hade Cilla med sig fika, så vi hade det riktigt gött vid sjön.


Lunch vid sjön
Selma hoppade glatt i sjön och hämtade pinnar och simmade runt som en galning. Dock var det ju inte så varmt ute, endast tio grader och det blåste en rätt frisk bris just vid sjön, så när hon hade badat klart började hon frysa. Hon frös så mycket att hon hackade tänder, det har jag aldrig hört en hund göra förut!

Kul, men kallt med bad!
När vi ätit och fikat klart fortsatte vi att plantera och nu är det bara 300 plantor kvar. Så himla gött! Jag tycker det har gått riktigt bra med planteringen den här gången! Dock kommer jag nog att få beställa några plantor till och fortsätta till hösten för att få allt helt klart. Men sedan behöver jag inte plantera på ett bra tag! Då kan jag äntligen börja gallra och göra fint i skogen!

Nu är vi alla ordentligt trötta, Selma ligger däckad (hon har haft fullt upp med att springa mellan mig och Älsklingen och kolla så att allt går rätt till), ryggen värker och ansiktet brinner efter en heldag i solen. Det ska faktiskt bli riktigt skönt att jobba imorgon så att man får vila lite (fysiskt iaf).

Selma håller koll på sin matte!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar