Sidor

måndag 27 maj 2013

Häst-kväll!

Denna kväll har ägnats helt åt hästarna. Jag hade bestämt med min hyresgäst att vi skulle rida en runda så jag tog in alla hästar.

Pelle kom gåendes mot mig i hagen och fem meter innan jag kom fram till honom pep han, sprang iväg, försökte få med de andra hästarna upp till övre delen av hagen. 

Han misslyckades dock och Bosse Bus kom springandes till mig istället så jag kopplade grimskaftet på honom och tänkte att de andra två skulle följa med. 

Men det gjorde de inte och Pelle gjorde allt för att mota ponnyn. Så jag fick ta in Bosse själv och sedan gå ut och hämta de andra två. 

Pelle var fortfarande inte intresserad av att komma in utan cirklade bara runt oss. Jag vågade inte lämna honom ensam i hagen heller, men till sist fick jag ändå tag i honom. Knäppa häst!

När Kristin kom stack vi ut med Pelle och ponnyn. Jag höll mig på marken och gick hela vägen. En härlig skogstur blev det med massor av miljöträning. Ponnyer, kor, får och annat. Pelle höll sig hyfsat lugn hela vägen, fick bara något spel sim gick över ganska snabbt.

När vi var klara tog jag ut Bosse på en skogstur. Tränsbettet fick det bli idag. Funkade helt ok. Dock var han lite väl pigg och ville takta hela vägen hem, men det är ju inte så konstigt efter all vila.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar