Sidor

söndag 5 maj 2013

Betessläpp och vårstädning!

Igår satte jag alltså de sista plantorna och är därmed klar med planteringen för i vår. Jag kommer att beställa 1000 plantor ytterligare till hösten för att få allt klart. Sedan behöver jag inte plantera mer på ett bra tag!
Planta nr 2500!

När jag kom hem tog jag tag i röjsågen och började röja kring stängslet i sommarhagen för att kunna göra iordning där för betessläpp. Det är helt fascinerande vad allting växer. Värst är hassel, hallon och björnbär. Det där jäkla björnbärsriset alltså, jag blir GALEN på det! Taggarna gör att skiten fastnar överallt i kläderna och man blir inte av med det. Taggarna sitter kvar i kläderna och det är allmänt käpp-rövat att hålla på med!

Bästa röjsågen!
Jag älskar verkligen själva björnbären, de är något av det godaste som finns, men de behöver inte vara i vägen för stängslet, för då blir de ett jäkla ogräs! Idag kommer jag att fortsätta röja klart utmed stängslet och därefter sträcka upp trådarna, slå i stolpar (har lyfts av tjälen) och isolatorer (som blir lösa med tiden), byta stolpar där det behövs.

Sedan är hagen klar för betessläpp! Det verkar ha blivit en trend att bönder tar betalt för att folk får komma och se när de släpper ut korna på bete. Tydligen är det kul att se några schaniga (dialektalt ord för galna) kor kjesa (dialektalt ord för springa åt alla håll) och studsa runt. Så nu funderar jag på om jag också ska ta betalt för att folk ska få se mina schaniga hästar släppas lös på bete? Kanske vore något. Eller inte...

Såhär såg det iaf ut för ett år sedan:



När jag ser den här filmen tänker jag på hur otroligt mycket mer gräs det var förra året jämfört med nu...

Jag kommer att spara övre delen av hagen för att låta där växa till sig lite till. Det kan ju vara en fördel också att det inte blir så mycket nytt vårgräs på en gång. Skonar nog magarna på de där hästarna lite iaf.

Det kommer också att bli lite vårstädning i stallet. Jag har börjat med att mocka ur boxarna ordentligt och sopat undan allt gammalt bös som ligger överallt. Sågspånet åker ju ut under boxväggarna eftersom de har en liten distans till golvet och det ser lite tråkigt ut. Jag ska också hänga in alla täcken i sadelkammaren och titta igenom om det är något som ska slängas osv. Ska bli skönt att få lite ordning igen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar