Sidor

tisdag 14 juni 2011

Ridning och löpning

Ikväll åkte jag till gården för att rida Bosse Bus. Han hade ju tappat en baksko sist jag red honom och idag hängde den andre bakskon löst med bara en söm på ena sidan och två söm på andra. Jag tyckte det var bättre att ta av den än att han själv skulle göra det. Den andra hoven som varit skolös i två veckor har slitits ordentligt och det innebär att han inte alls kan gå barfota bak som jag hade tänkt. Han sliter den ordentligt snett också:(.
Bosse fick göra samma övningar som Pelle gjorde i söndags. Jag började med att värma upp på 8-volter i skritt, gjorde lite flyttningar osv. Han förlorade faktiskt lite bjudning, vilket han inte brukar, men sedan i traven var det full fart!
Högergaloppen gick inget vidare, men vänster fattade han perfekt utan att jag knappt han lägga till skänkeln. Nu börjar det verkligen märkas att det blivit alldeles för lite ridning det senaste halvåret.
Hoppningen gick ganska bra, han busade lite och var lite ostyrbar stundtals, men jag var efter omständigheterna nöjd med honom!
Efter ridningen stack jag ut och sprang en runda. Det kändes bra. Min hals har dock känts lite konstig idag, inte ont och inte irriterad men det känns som om den kommer att bli ond och irriterad. Vi får se, kanske sätter löprundan igång något, eller så går det över.
Imorgon blir det lite sovmorgon, för då kommer Morups fönster hem till min gård för att kolla in mina nya fönster. Ska bli så kul!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar