Sidor

söndag 12 juni 2011

Helgen

Igår blev en kort dag, eftersom vi skulle på bröllop kl fyra på eftermiddagen. Det var en av Magnus kusiner som gifte sig. Det var perfekt väder, solen sken utan att man behövdes svettas ihjäl. Såklart var brudparet jättefina och min älskling var supersnygg i vit skjorta och grön slips under kostymen:).
Kvällen gick jättefort och vi var inte hemma förrän halv tre i morse. Skönt nog drack jag inget, så jag har varit i bra form idag. Dock väldigt trött, men det blir jag alltid när jag kommer i säng så sent.
Idag åkte jag iaf upp till gården för att äntligen rida. Det var längesedan nu (igen). Jag tog först in hästarna som direkt ställde sig och kliade sig på stolpar och boxväggar. Skönt för dem att komma in!
Jag sladdade och vältade paddocken innan jag red också för jag trodde att det var fukt kvar i gruset, det var det inte, så det blev inte så bra, tyvärr.
Efter sladdningen gjorde jag iordning Pelle för en ridtur. Bosse var trött och hade gått och lagt sig...

Pelle var väldigt gosig idag, det kliade ju överallt på honom, i öronen, under magen, på halsen, så han njöt verkligen av att äntligen få bli lite ompysslad.

Jag red honom lite i paddocken idag. Jag hade gjort en liten evighetsbana med småhinder. Ett hinder på varje långsida och ett på varje diagonal så att det gick att byta varv. Jag red i trav och lade en 20meters-volt efter varje hinder. Egentligen en unghästövning, men även bra för att få kontroll och öva på att rida bra vägar även efter hindren.
Pelle är en häst som verkligen mår bäst när han rids ofta. Nu när han har vilat mycket är han väldigt stel och det är näst intill omöjligt att rida lätt på honom i traven eftersom han är så otroligt otaktig. Dessutom hade jag problem med att han inte bjöd framåt för fem öre. Efter ett tag kom jag på att jag kanske hade spänt kindkedjan på pelhambettet för hårt och lossade lite på den. Mycket riktigt blev han lite bättre efter det.
Det gick iaf hyfsat bra, inga tveksamheter på några hinder (hade iofs bara enkla kryss och ett plankhinder, inga konstigheter alltså) och jag kände mig nöjd med tanke på den obefintliga träningsmängden.
Efter ridturen gick han ut i hagen och rullade sig som tack:)

Sedan gjorde jag rent tränset, stövlarna, sadelgjorden och bröstan. Det behövdes verkligen! Kommer inte ihåg när jag gjorde det sist...
Magnus klippte häcken idag, den blev riktigt fin! Han klippte även gräsmattan åt mig, snällt nog. Så nu är det välvårdat och fint på gården igen. Fast nu känns det som att det är dags att byta ut de tråkiga penséerna och plantera lite sommarblommor i krukorna också. Får se när det hinns med.
Jag plockade även lite blommor i trädgården och satte på pappas grav innan vi åkte in till stan och handlade lite kvällsmat och hämtade Christoffer och hans tjej från tåget.
Taccos fick det bli, därefter duschen och nu ligger jag i sängen, ska bli skönt att sova! Önskar bara att det är fredag när jag vaknar... VILL INTE jobba imorgon!
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar