Sidor

måndag 6 juni 2011

Igår gjorde jag faktiskt lite nytta....

Ja, man kan ju inte ligga på latsidan och sola hela helgen (speciellt inte när man har bränt sig och är knallröd på magen...) så igår åkte jag upp till gården för att klippa och trimma lite gräs.
Gräsklippningen gick bra ända tills något hände med gräsklipparen och den började hacka... Så typiskt! Jag som ska köpa en ny och hade tänkt lämna den gamle som inbyte... SUCK!
Så jag tänkte att jag får väl starta röjsågen och trimma lite med den då. Ja, det gick ju bra... eller inte. Den ville inte alls starta! SUCK!
Jag gick in och åt lite istället och kollade sedan om gräsklipparen inte hade kommit på  lite bättre humör efter en timmes vila. NEJ, det hade den inte:(.
Selma och jag gick bort och fyllde på vatten till hästarna. Hon har ju stor respekt för dem nu efter torsdagens fadäs då Bosse trampade henne på svansen. Så när de kom traskandes för att se vad som stod på pep hon iväg... Med svansen rakt upp i luften och rakt i stängseltråden... Jag hörde hur det smällde i svansen och stackars Selma skrek medan hästarna, skräckslagna sprang iväg... Lilla söta Selma, hon har det inte lätt just nu... Hon vägrade komma närmare än 100 m från hagen efter denna händelse...
Till sist fick jag ändå igång röjsågen. Och jäklar vilken skillnad det är att trimma med en riktigt bra maskin! Den mejade ner allt gräs som fanns utan att det trasslad in sig i den och dessutom behövde man inte dra ut snöret var 5:e minut. Så det blev riktigt bra! Nu är det bra sikt längs med vägen efter att jag trimmat ner halvmeterhögt gräs. Snyggt!
Idag har jag försökt få lite färg på mina kritvita ben, utan något större resultat. Jag misstänker att jag ärvt min fars vita ben. Han gick alltid runt i shorts på sommaren och var alltid ordentligt brun på överkroppen, men benen var alltid vita... Lustigt. Fast tråkigt, det är ju bruna ben man vill ha..
Magnus och jag har varit ute på lite cykelturer om kvällarna. Igår cyklade vi till Läjet och tog en glass på Tre Toppar. Det var mysigt. Vi var tvungna att rymma hemifrån eftersom bonden som har åkern tio meter från vårt hus har spridit piss och det luktar apa! Det går lixom inte ens att torka tvätt inomhus, det luktar lika illa där..
I lördags cyklade vi till Varberg, hälsade på några bekanta och åt sedan glass nere vid hamnen. Vi cyklade Strandpromenaden och sedan över Södra Näs där vi faktiskt såg ett par typiska "Boråsare", mamma, pappa, två barn, samtliga iklädda träningsoverall... Snacka om stereotypiskt:)
Nu börjar denna underbara långhelg ta slut, tänk att det kunde bli så underbart väder när man är ledig!
Nu ska jag åka och handla lite, därefter blir det en tur till Rolfstorp där jag ska måla en staketlänga och kolla till hästarna. Löparkläderna hänger med så det blir även en löprunda. Vart har jag inte riktigt bestämt men jag är sugen på att springa långt idag...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar