Sidor

lördag 18 juni 2011

Äntligen väder för inomhusarbete!

Mina renoveringsprojekt i huset har stått still ett bra tag nu, när det har varit så bra väder. Då vill man ju inte stå inomhus och svettas. Så jag var faktiskt rätt nöjd när väderprognosen visade regn i helgen och det dessutom började regna redan idag!
Fast i morse var det jättefint väder så då tog jag med mig Selma och sprang en runda. Idag var jag äntligen fri från känningar i låret. Så det gick ju bra. Blev en 3-km-runda innan frukost.
Efter frukost tog jag släpet och åkte till Tvååker. Färg och en ny gräsklippare skulle inhandlas. Färgen fick vara, eftersom det inte var butiksägaren som var där idag visste jag inte vilken färg det var jag skulle ha till staketet, så det får jag ta i veckan istället.
En ny gräsklippare blev det dock! En med samlare så att man slipper ha gammalt gräs liggandes på gräsmattan. Jag är ju lite av en gräsmattepedant så jag tycker inte om när det är nyklippt och det ligger massa gräs kvar, det ser för j-ligt ut!
Den var bra att köra och klipper vädldigt fint. Tyvärr hann jag bara klippa halva gräsmattan innan det började regna ordentligt...
Men då gick Selma och jag in i huset istället och började röja det som ska bli mitt och Magnus sovrum.
Såhär såg det alltså ut före:


Dörren längst till vänster ska tas bort och bli en vägg istället och så ska det bli garderob hela vägen bort istället. Den befintliga garderoben (dörren i mitten) ska tas bort och ersättas med en rejäl IKEA-garderob. Ringen till vänster visar rummets enda strömbrytare. Det kommer att bli fler och framför allt kommer de att sitta där man kommer åt dem:)
Idag hann jag inte så långt, fick ner lite lister och började ta bort masoniten på garderoben. Imorgon ska Magnus och jag åka och köpa kopplingsdosor så att vi kan få klart för elektrikern så att han kan komma och fixa strömmen. Sen kan vi ÄNTLIGEN börja skruva gips i arbetsrummet!
Det är verkligen tur att jag har en så bra hjälpreda..

Här har hon hittat en av mina gamla nallar, någonstarns i huset... Tänk om man kan lära henne att hämta saker man behöver istället, typ hammaren eller något liknande.
Det som jag upplever som det svåraste med att renovera är att man måste vara helt klar med hur det ska se ut redan när man drar elen. Det finns ju så många sätt att lösa olika saker på och så ska ju lösningarna fungera. För så roligt är det inte att man tänker renovera snart igen efter att det är färdigt...
Men det blir nog bra när det blir klart. JAG SER FRAM EMOT DEN DAGEN!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar