Sidor

måndag 6 februari 2023

Underbar februarikväll

Denna måndag började med sol, men efter någon timme kom dimman och det blev jämngrått. Själv började jag med att slå till tumnageln i pannan så att den blev alldeles blå. Fy fasen vad ont det gjorde! Så jäkla onödigt! Men man kan ju skada sig värre än så, detta går nog snart över!

På lunchen var jag ute och gick med vovvarna. Det blev lite spännande när det kom en råbock springandes på åkern bredvid oss som sedan korsade vår väg ca 50 meter framför oss. Det blev fullt drev på Alyssa. Men sedan blev det lugnt igen och en trevlig, men kall runda.

Efter jobbet skyndade jag mig ut och tog in hästarna och gjorde i ordning Compis för en uteritt. Det blev en ny runda för honom idag, det blir ju mycket nya rundor nu såklart. Vi red ner mot Landbonnas och sedan in mot Smeas, därefter upp i grushålan. 

Compis var väldigt stabil, han är ju vaken och uppmärksam och reagerar på saker, men han gör ju ingen grej av det. På sin höjd rycker han till lite grann, men han går alltid framåt, så himla skönt!

Han var pigg idag också och ville gärna trava lite, vilket han fick. Han kändes himla fin i traven, inga tecken på någon hälta, så det var ju toppenbra!

När vi kom till grushålan var där full aktivitet med en bandare och en grävmaskin. Länsstyrelsen har ju fått den fantastiska idén att det ska återställas till grushålemiljö. Men Compis brydde sig inte om att det dånade och brötade, utan traskade på i lugn och ro.

Vi svängde sedan upp i Skattagårdsskogen och sedan tog vi hemmaskogen på vägen hem. Det var så himla härligt att få sitta på hans rygg så jag ville inte rida hem. Det klarnade upp också, så det var så himla vackert ute! Men det blev lite kylslaget också, fast jag har ju mina vinterridstövlar, värmesulor och min goa varma kappa från Jacson, så jag höll mig rätt varm ändå.

Eftersom det var så himla fint stannade jag flera gånger och tog foton, här kommer de!

Compis i skogen


Kikar lite åt sidan


Så vacker kväll!


Att få sitta bakom de där öronen!


Februarikväll!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar