Sidor

lördag 11 februari 2023

Årets första vårdag!

Det har tyvärr blivit ännu en slö vecka för min del. I tisdags orkade jag inte ur soffan. I onsdags fick båda grabbarna nya skor och vi tog av snösulorna och jag fastnade i soffan igen. I torsdags var det fint väder på dagen, men när jag kom hem och hade ätit började det blåsa storm och regna. Men då tog jag mig faktiskt ner i källargymet och körde två pass. Det kändes rätt bra!

Torsdagsfys

Igår bestämde jag mig för att jag skulle springa en runda efter jobbet. Återigen var det soligt väder på dagen, men regn på kvällen. Jag körde och handlade också innan jag körde hem så jag var hemma strax efter fem. Sedan tog jag in hästarna och därefter gav jag mig ut i mörkret, regnet och stormen med hundarna.

Alyssa tyckte det var jättedumt att springa i regn, så hon ville nästan inte springa, men jag envisades med henne ändå. Jag tog en jättekort runda och sprang upp i Skattagårdsskogen. Där uppe var det rester av snö och is kvar så det var lite svårtsprunget. Men till sist kom vi ut på barmark igen och kunde springa lite bättre. Det blev ju ingen lång runda, men ändå så himla skönt att få springa lite!

Gårdagens runda

Enligt Garmin var det ett helt annat väder än i verkligheten kan jag säga!

Idag vaknade vi upp till en solig och varm dag! Det var nästan fem plusgrader när jag gick ut i stallet och det var ljust ute, trots att klockan bara var strax efter sju, så underbart!

Hästarna fick varsin tuss hö medan jag gick ut och plockade ihop Compis tillfälliga hage. Det var alltså dags att släppa ihop de där killarna igen!


Compis leriga hage

Lite nervöst kändes det allt att släppa ihop dem. Kalle har varit väldigt arg på Compis i boxen och har gjort ordentliga utfall mot honom. Men det gick rätt lugnt att släppa ut dem. De ställde sig vid varsin höbalja och käkade hö medan jag mockade, men när jag var klar med det blev det lite spring. Det var Compis som sprang runt. Kalle undrade mest vad det var med honom.

Jag gick in och käkade frukost och sedan skyndade jag mig ut för att äntligen rida en uteritt på Compis igen! Han hade rullat sig ordentligt och det var ju härligt förra helgen då det var snö och kallt, då var han vit och fin. Nu var han lerig typ överallt. Jag tvättade hans ben och upptäckte då ett litet blödande sår vänster fram. Det fanns ingen svullnad runt det, så jag tänkte att jag rider honom och så får jag se ifall han har ont av det.


Smutsig hals och ansikte


Lerig rumpa


Lerig rumpa 2


Andra leriga sidan

Det tog sin tid att få honom någorlunda ren. Först tar jag en "magic" borste för att få bort den värsta leran. Sedan tar jag piggborsten och borstar igenom man och svans. Jag tog också och skrapade bort päls då han fäller ordentligt nu och sedan tog jag en vanlig rotborste och sist ansiktsborsten. Ja, jag lade nog en halvtimme på att få honom redo för sadling...

Vädret var underbart, soligt och strax under tio plusgrader, helt fantastiskt! Det kändes som om vi flyttade oss en månad framåt över natten!

Compis var pigg, men som vanligt snäll och gick fram överallt, även om han tittade på lite småsaker. Vi red ner förbi Lunden och ut mot Obbhultvägen. Där har han inte gått tidigare, men det var inget konstigt tyckte han. Han fick trava och var till min stora glädje ren i traven.  


Soligt och fint

Vi gick sedan mot Landbonnas och därefter upp i grushålan och runt den. Hemåt via Skattagårdsskogen och hemmaskogen. Compis var jättehärlig att rida och han skötte sig utmärkt! Han är en häst som jag aldrig vill sitta av!


Spanar mot 153:an

När vi kom tillbaka lade jag om hans lilla sår med bomull och självhäftande linda och sedan tejpade jag runt några varv så att den skulle sitta kvar. Eftersom det var så varmt fick han på sig ett 100gramstäcke istället för det varma som han haft på sig ett tag nu.

Sedan var det Kalles tur att komma ut. Även han var väl lerinpackad, så det tog väl nästan lika lång tid att få honom ren. 

Han fick gå en kortare, men backig runda och idag var han väldigt framåt och fin. Men på vägen hem blev han lite introvert och skulle mest bita på kedjan istället för att gå framåt. Men han skötte sig väldigt bra annars, så jag var ändå rätt nöjd med honom. Han är ju så mysig att umgås med!

Smutsig kille

När jag var klar fick de gå ut och äta lunch i solen och gotta sig!


Lunch-hö i solen

Jag gick in och fixade en kopp te och två våfflor som jag tog med mig ut i växthuset. Så himla mysigt! Där var ju så varmt och gott nu när solen stod på!

Te och våffla i växthuset

De sista aktiviteten idag blev en nästan mil lång promenad med hundarna. Det var så härligt väder att jag inte kunde låta bli att gå en längre runda. Vi gick upp och runt Flähult. Som jag har saknat skogarna, det har mest blivit kortare rundor hemomkring den senaste tiden, men det var så härligt att gå en längre runda och få andas lite skogsluft!


Vovvar i skogen

Ja, man kan nog säga att jag har maximerat denna årets första vårdag med avseende på att ta till vara på solen, värmen och ljuset. Ca 30000 steg har jag fått ihop och nu ska det bli riktigt skönt att tillbringa resten av kvällen i soffan! Jag älskar verkligen att ha sådana här aktiva dagar, det ger mig så mycket energi!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar