Sidor

tisdag 14 februari 2023

Tisdag i ridhuset

Idag har jag planerat min dag väl, återigen. Jag har varit på jobbet och innan dess förberedde jag allt i stallet så det var bara till att ta in hästarna när jag kom hem. Jag hade nämligen ett Teamsmöte halv fem, så jag körde hem när senaste live-mötet avslutades och var hemma halv fyra.

Jag gick ut i hagen men där syntes inga hästar till. Jag ropade på dem, men de kom inte. Så jag hämtade en foderskopa med lite pellets i och skakade i den samtidigt som jag ropade på dem. Men det kom ändå inga hästar. Så jag gav upp och gick in igen och hämtade Kalles grimma, men när jag kom ut igen stod de där vid grinden, mina sötisar!

Så de fick komma in och få mat så de var klara för ett pass när mitt möte var över.. Jag hann också fixa lite mat till mig själv innan jag satte mig i mötet, så när det var klart var även jag klar för att ge mig ut i stallet.

Klockan 18 kom jag ut. Det var en bra tid för då kunde jag se lite hur lång tid det tar att göra i ordning Compis och komma iväg till ridhuset, så att jag kan planera torsdagen då vi ska träna.

Han hade rullat sig som vanligt, men nu har jag fått lite mer rutin på att få rent den där vite hästen. Jag använder inga produkter längre, utan bara borstar och det duger gott.

Halv sju var vi klara för att ge oss iväg i mörkret. Compis var avslappnad och fin och skrittade på energiskt med stora avslappnade kliv på lång tygel. När vi kommit ca 150 meter hemifrån hörde jag en bil komma bakom oss. Den saktade inte ner utan snarare ökade hastigheten. Jag fick vända mig om och lysa med pannlampan in genom vindrutan för att idioten skulle sakta ner så att vi hann ta oss vid sidan om vägen. Jag tror att det var samma idiot som höll på att köra över Bosse och mig innan jul. Personen i fråga måste vara helt blind och borde inte sitta bakom ratten! Lyckligtvis gick allt bra även denna gång.

När vi kom till korsningen i Linnarp blev det tvärstopp. Compis ville inte gå i närheten av "farliga gården". Jag fick honom inte att gå framåt åt det hållet överhuvudtaget. Så jag testade att backa honom. Då kom vi ca 50 meter närmare, men sedan gav jag upp och satt av. Denna gång gick han faktiskt med mig utan att tveka men han snorklade och snarkade hela vägen, så han tyckte att det var väldigt läskigt.

När vi kom till ridhuset var det tomt och jag fixade till lite bommar innan jag satt upp. Det kom in en ponny som longerades och Compis tog det med ro även om han tittade lite på den.

Jag värmde upp i samtliga gångarter och jag märkte ganska snart att han faller in i vänstervarvet så där behöver jag använda vänsterskänkeln mer och få honom att runda sig. Vi jobbade lite övergångar också och det gick fint, sedan tränade vi galoppfattningar. De var lite svårare i början, vi började i höger varv, man de blev allt bättre. Några gånger misslyckades vi, men andra gånger kom de perfekt. 

Det var kul att jobba honom och han var stundtals jättefin. Jag behöver jobba mer på att hitta rätt arbetsform och hålla i den. Han har kanske inte riktigt rätt kondition än, så det behöver vi jobba mer på tror jag. Men det som är roligt är att jag känner mig otroligt trygg med honom, han är så stadig och positiv och hittar aldrig på något dumt.

Vi skrittade över plastbommarna och då skyggade han lite för dem, men han rycker liksom bara till, men tänker ändå framåt. Vi travade lite över ett par bommar som låg på en rak linje.

Det blev ett väldigt bra pass, det känns otroligt bra att rida honom och jag känner att mitt självförtroende stiger allt mer. Allting är så himla kul med den här hästen. Han är så himla go och allt känns så himla enkelt. Jag är så tacksam för att jag lyckades hitta den här killen. Det är såhär det ska vara att ha häst!

På vägen hem lyckades vi ta oss förbi "farliga gården" för första gången. Han var så duktig, men helt elektrisk och ryckte hit och dit, men han gick på, duktiga killen! Vi klarade oss från fler bildårar också, så vi kom hem hela och rena.

Vi landade i stallet igen exakt klockan 20, så det tog två timmar att göra i ordning, rida till ridhuset, rida där och komma hem igen och klockan var halv nio när jag lämnade stallet. Så 2,5 timmar har jag lagt ikväll. Men det har varit 2,5 timmar väl investerad tid!

Min fine Compis!

Ja, så jag spenderade alltså allahjärtansdagskvällen i ridhuset till min käre sambos förtret. Men han har ju valt en hästtjej, då får man helt enkelt räkna med att hästarna kommer först...

Min Valentine

På torsdag ska vi alltså göra vårt första träningspass för Charlotte och det ska bli så himla spännande! Ska bli kul att höra vad hon tycker att vi ska träna på! Tanken är att träna varje vecka nu i början så att vi kommer på rätt spår med en gång och kan bevara den bra ridning som Olivia har gjort innan mig.

Vi har dessutom fått ökat vårt friskvårdsbidrag till 5000 kr så det räcker till många ridlektioner, så HIMLA BRA!

Såhär långt har jag hållit planen för denna vecka, jag är så fokuserad på det nu! Imorgon ska Kalle få träna lite bommar och Compis ska ridas ut. Hoppas att Kalle och jag kan hålla till i paddocken och att den har torkat upp ännu mer nu!

För egen del ska det också bli en löprunda med hundarna på lunchen, viktigt att hinna med egenträningen också!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar