Sidor

tisdag 21 februari 2023

Löppass och ridhuspass

Igår var det väldigt blåsigt och regnigt till en början på dagen. Hästarna fick stå inne till ca klockan tio då regnet hade dragit bort. Men blåsten höll i sig under hela dagen och efter jobbet valde jag att gå en runda med hundarna istället för att göra något med hästarna. De dör inte av att få vila lite.

Idag har det varit strålande solsken. Vi tog en lunchpromenad på jobbet och njöt av ljuset, så skönt. Efter det gick eftermiddagen som en dans!

När jag kom hem tog jag in hästarna och gav dem mat innan jag tog med mig hundarna på en löprunda. Det var så härligt att springa! Dock kände jag av höfterna lite grann. Att de var trötta. Vilket beror på att jag gjorde två höftövningar igår som fullständigt utmattade dem! Jag är så klen i mina höfter, men det betyder att jag har stor utvecklingspotential där i alla fall!

Det blev nästan 4 km sprunget idag och det kändes mycket bra! Hoppas komma igång med löpningen ordentligt igen under våren! Så att jag i alla fall får ihop ett par/tre pass per vecka.


Dagens runda

Efter löprundan käkade jag lite mat och sedan höll jag på att stelna till i soffan innan jag tog tag i mig själv och gick ut i stallet för att göra i ordning Compis. Först hade jag tänkt att rida ett pass i paddocken. Den har torkat upp rätt bra under dagens sol och blåst. Men när jag kom ut hade det börjat frysa på, så jag tänkte att det vore bättre att rida i ridhuset istället.

Klockan hann bli halv åtta innan vi kom iväg, men det var en härligt klar kväll att ge sig ut i pannlampans sken. Jag hoppades att jag skulle lyckas få honom förbi "farliga gården" idag då han ju gick där förbi med Hanna på ryggen i lördags, så borde han ju veta att han fixar det. Och jag vet att han fixar det.

Jag fokuserade återigen på att rida framåt MED hästen och vara lite i framåtläge i min sits. Den här gången stannade Compis redan vid hagen innan korsningen, men där fick jag fram honom rätt snabbt. Sedan blev nästa stopp i korsningen. Jag joxade med honom, vände runt, försökte få honom framåt, när det inte funkade backade jag honom. Vi tog oss steg för steg närmare gården. Han gick framåt till elskåpet, sedan stod han där ett tag, vi joxade lite till och så gick han framåt, sedan var det lite jox och backande igen innan jag till sist fick honom att gå framåt och fortsätta framåt. Så duktig kille! Han fick massor av beröm och uppmuntran och vi tog oss hela vägen till ridhuset utan fler stopp. Men det tog en halvtimme istället för tolv minuter att ta sig hemifrån och till ridhuset... Men jag är SÅ nöjd över att vi äntligen löste detta!

Väl i ridhuset kändes han väldigt framåt, han svarade bra på mina mer renodlade hjälper och vi jobbade på raka spår och på volterna. Kämpade lite med att böja i vänstervarvet och inte falla inåt. Vi tränade på att rida rakt på kvartslinjen över ett par bommar i skritt och trav.

Det kändes väldigt bra att rida ikväll och jag kände verkligen att jag red med honom och fick en positiv och härlig framåtbjudning, inte alls det där tröga jag känt tidigare. Så det var himla kul att mitt "nya" tänk kring ridningen verkar fungera, han verkar vara mer nöjd med att ha mig på ryggen.

Dock kändes det lite "vilt" emellanåt, jag måste också lära mig att både rida framåt, men också att rida ordentligt. Men vi tar ett steg i taget.

Jag tog mig också ett steg närmare att hoppa med honom i och med att vi galopperade över de där bommarna på kvartlinjen och försökte rida rakt även i galoppen. Det gick rätt bra. Även galoppfattningarna gick bättre idag, så det var ju bra framsteg!

Det blev ännu ett himla roligt pass och jag ville inte sitta av! Jag var så trött när vi kom hem att jag nästan kunde somna på stående fot. Även Compis var trött och stod och gäspade, sötnosen!

Jag har skrivit det förut, men jag skriver det igen. han är en så himla härlig häst att hålla på med på alla vis och han ger mig så mycket positiv energi. Trots att jag kände mig trött så var jag så glad att jag tog mig tiden att rida detta pass idag.

Imorgon blir det uteritt och så blir det träning igen på torsdag. Bara kul saker att se fram emot denna vecka också1



Min fine kille i ridhuset


Dagens pass!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar