Sidor

lördag 2 april 2022

Bosse på tur!

Igår hämtade jag min nya bil och äntligen har jag en dragbil igen! Så underbart! Jag var ju bara tvungen att ta en runda med släpet och tyckte att det vore perfekt för Bosse att få komma till Åkulla och ridas ut lite.

Bosse är så enkel att lasta och åka med, vilken fröjd. Jag borstade i ordning honom och sadlade samt tog på benskydden innan jag släppte in honom i släpet. Han går på själv och står kvar snällt medan jag stänger bommen bakom rumpan och fäller upp lämmen. 

Vi körde iväg och parkerade vid skidstugan. Bosse var så pigg och uppmärksam på omgivningen när han kom ur släpet, men det var ändå enkelt att ställa honom bredvid en bänk och sitta upp. Vi skrittade österut längs banvallen, fast Bosse ville halvspringa hela tiden. När vi hade passerat det sista huset fick han trava och jäklar vad han travade! Han tog i ordentligt och det var rejäla steg på den fina grusvägen.

Det var jäkligt kallt, vinden blåste, men det var ju så underbart att få komma ut i den annars rätt fina vårkvällen.

Bosse travade på rätt länge och strax innan vi skulle svänga in på de kuperade galoppvägarna saktade han av och ville skritta. Men det var ingen lång sträcka, så snart han såg första galoppbacken satte han av i full galopp och det blev en hel del galopp i backarna.

När vi kom ut på Svartråvägen ville han galoppera igen efter en skrittpaus och han bara sprang på. Så himla kul! Det är så härligt när han själv väljer att galoppera på och håller i galoppen. 

Det blev en väldigt fin och kul runda, Bosse blev svettig, men eftersom det var så kallt och vi fick motvind på vägen hem så svalnade han av rätt bra ändå.

När vi kom tillbaka tog jag av sadeln och släppte in honom i släpet igen. Hur enkelt som helst. Så gött att ha en häst som är lättlastad iaf!

Bosse vid startpunkten för dagens runda



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar