Sidor

lördag 26 mars 2022

Trädgårdsdag

Igår var det våffeldagen, men vi fortsätter firandet idag, våfflor kan man inte få för mycket av! Självklart kör jag LCHF-våfflor, utan socker och vetemjöl!

Godaste våfflorna!

Idag hade jag planerat att rensa och göra rent växthuset. Det var ett tag sedan sist, jag gjorde aldrig det förra året vet jag i alla fall. Jag började med att bära ut allting som fanns där inne, växter och möbler och annat. Jag gjorde rent de tre aluminiumhyllorna som jag har krukor på.

Därefter rensade jag ogräs mellan stenbeläggningen innan jag gick in och åt frukost. När jag var klar med frukosten gick jag ut igen och började tvätta växthuset invändigt med högtryckstvätten samt skurade glasen med såpa. Det blev riktigt bra måste jag säga, växthuset ser ut som nytt igen!

Växthusröj

Det var varmt och skönt idag så det torkade snabbt upp inne i växthuset. Jag körde även med högtryckstvätten på utsidan så det blev riktigt rent och fint!

När jag hade burit in alla grejer som skulle in igen blev jag sugen på våfflor, så jag tog ut våffeljärnet och så drack vi te och kaffe och åt våfflor igen. Så himla gott! Och ordentligt varmt inne i växthuset, nästan lite för varmt. Men det är gött med värme!

Våffeljärnet i växthuset


Fika med bästa mannen!

Efter fikat blev jag så himla trött och gick in en stund och vilade mig på soffan, men jag hade ju mer att göra ute, jag hade ju ett gäng vårblommor som skulle planteras och så behövde Kalle lite motion också.

Det gick rätt snabbt att plantera de där blommorna och strax efter kl 16 hämtade jag Kalle i hagen. Jag kände mig rätt mör i kroppen så det kändes inte riktigt rätt att rida, utan jag gick istället en runda med honom i det fina vädret.

Han var väldigt lugn och avslappnad, blev endast lite upphetsad när han såg ett par andra hästar som busade runt i en hage, men annars var han bara lugn och mysig. Vi gick i solen och lyssnade på lärkor som drillade runt omkring oss.

Ungefär en timme var vi ute och om jag var mör innan så var jag i princip helt död när jag kom tillbaka. Fötterna värker, kroppen värker, allt värker. Det var länge sedan jag var så fysiskt trött!

Det blir nog lätt att somna ikväll! Och imorgon kan vi se fram emot sommartid. Äntligen har vi genomlevt den mörka, trista vintern!


Lite vårplantering

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar