Sidor

lördag 19 mars 2022

Hovslagare och uteritter

Igår var det fredag, så gött, jag var verkligen så trött igår, eftersom Selma kom in i sovrummet 04:45 och talade om att hon behövde gå ut. Sedan kunde ju inte jag somna om...

Jag hade planerat att köra ett styrkepass på lunchen, men så fastnade jag vid datorn och kom inte till skott förrän efter jag var klar med jobbet. Men jag körde i alla fall ett cirkelpass med bla knäböj och utfallssteg med skivstång på 25 kg, lite axelövningar, ryggövningar och magövningar. En bra genomkörare helt enkelt. Skivstången är riktigt jobbig, men konstigt nog har jag ingen träningsvärk idag!

När jag var klar med träningen svidade jag om till ridkläder och tänkte att jag nog hinner rida Bosse innan hovis dyker upp. Och precis när jag var på väg ut i stallet fick jag ett SMS att han var på väg från Göteborg, så det fick bli en speedig runda.

Bosse var pigg och fräsch och vi dundrade på i skogen, vi var lika på båda två så det blev en del trav och galopp. Precis när vi hade kommit in i stallet och jag höll på att sadla av dök hovis upp, så det var perfekt timing.

Bosse fick gå in i boxen medan jag hämtade Pelle och Kalle och då passade han lägligt nog på att kissa, så han var både nymotionerad och nykissad innan skoningen. Han skötte väl sig ganska bra iaf med framhovarna, men sedan fick jag ta fram slickburken för att han inte skulle sparka ihjäl hovis.

Men han var ändå rätt trött och stod i princip och sov när han gjorde framhovarna.

Trött-Bosse

Det blev en sen kväll i stallet, eftersom även Kalle skoddes. Och den killen... Ja, vad säger man..? Han har så mycket att pyssla med! När han stod uppbunden höll han på med grimskaften och krånglade, så jag släppte honom och och höll honom i ett grimskaft. Då började han greja med grimskaftet, tuggade och slängde runt med det, därefter hittade han en handduk som hängde på en av stolparna, samma där, tuggade och slängde runt. Det var hela tiden något i munnen, något att pyssla med. Han är så söt, lille killen!

När skoningen var klar var det mörkt och kallt ute och månen lyste med full kraft, så himla fint! Jag hade gått in och hämtat termobyxor och dunjacka eftersom jag började frysa rätt så rejält när det var dags för Kalle att skos, men jag frös ändå, speciellt om nästan, så det var så underbart att komma in till lagad mat, bara till att sätta sig vid bordet. Tur att jag har världens bästa sambo!

Efter maten blev jag badsugen och vi gick ut och badade en stund i månskenet, så underbart. Efter det var jag helt slut och somnade gott och lyckades sova ända till kl 7 i morse!

Fina månen

Idag har vi en helt underbar solig vårdag! Och temperaturen är uppe över tio grader, samt väldigt lite vind. Så jag tog av rumpvärmaren och lämnade långkallingarna inne, dock hade jag mina lättfodrade ridtights från Maya Delorez.

Jag hade bestämt uterittsträff med en kompis som heter Anna och har sin islänning hos Charlotte. Så jag gjorde i ordning Kalle, tvättade hans hovar, hann aldrig med det igår och nu när leran äntligen är borta så tyckte jag att han kunde få rena hovar. Jag smorde även in hovarna eftersom de har blivit så himla torra nu. Så han var riktigt fin killen!

Jag skrapade också lite päls, men han är så himla fin i pälsen nu, han har liksom en kort vinterpäls kvar och under den ser man den ljusa korta sommarpälsen.

Jag kom ut och satt upp och tänkte att jag kunde rida och möta Anna och Tyri, men det blev stopp vid hagen och sedan ville han inte gå längre, så vi gick tillbaka till gårdsplan och red något varv där innan vårt sällskap dök upp.

Kalle tyckte att Tyri var jättesöt och ville genast äta upp honom:). Sedan höll han sig i rumpan på honom största delen av vägen.

Idag var han dock inte lika pysslig med munnen som han var i söndags när vi var ute med Hanna och Bosse, så det kändes mycket bättre. Jag kände mig väldigt lugn på honom och han kändes stabil. Vi red först ut på gärdsvägarna via Hulegården och sedan upp i grushålan. När vi skulle galoppera upp ur grushålan fick Tyri en väldans fart och Kalle for också iväg betydligt snabbare än vad jag är van vid. Men det var så kul att galoppera på och Kalle kändes pigg o fräsch.

Vi vände upp i Skattagårdsskogen och där blev det lite mer galopp, lite mer kontrollerat denna gång. Sedan tog vi vägen via hemmaskogen.

Det var så underbart i solen och vi bara njöt! Och det är ju så kul att rida ihop med någon och sitta och tjattra hela vägen och bara ha det fint.

Det är också väldigt nyttigt för Kalle att få lite sällskap nu när han är lite tveksam här och där, men givetvis ska vi ge oss ut själva också här framöver. Men jag tycker ändå att det är bra att bryta beteendet med att han inte vill gå fram. Så kommer han säkert att släppa det snart.

När vi kom hem (jäklar vad den timmen gick snabbt! Det var så kul!) passade jag på att klippa Kalles man och svans, pyssla lite med honom. Han var så nöjd och fin efter ridturen och det är så härligt att få umgås med honom nu, min fine kille!

Anna och Tyri framför oss!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar