Sidor

tisdag 22 mars 2022

Hopp och skutt med Kallis

Igår kväll kom Kalle och jag ut i paddocken igen efter jobbet. Han är fortsatt väldigt lugn och fin att rida där och han gjorde endast en liten sväng åt sidan, inte alls så kastande som han kan göra, utan lite mer försiktigt så att det var lätt att hänga med:).

Jag börjar få tillbaka min ridteknik känner jag och minns vad vi jobbade med innan vi tog paus i höstas och det är glädjande. Han fick skritta fram på fyrkantsspåret, över bommar, över vattenmattan och de andra hindren som fanns på banan.

Vattenmattan verkar han ha släppt helt, det är jag som fortfarande har hjärnspöken över den, men jag bestämde mig för att döda det spöket och red modigt mot den och Kalle skrittade lugnt över. Jag drev hela vägen fram och över den, han tittade ner lite på den, men visade inga tecken på att stanna eller tveka. Så jag måste börja lita på att han går framåt och över när jag ber honom och själv vill framåt.

Vi travade lite också. På de stora volterna, på serpentinbågarna, på fyrkantsspåret, över bommarna, över 5½:an. Han verkade tycka att det var kul att få skutta lite igen och det tyckte även jag såklart! Så himla kul att vara igång igen och börja bygga vår hoppförmåga tillsammans.

Han lekte lite med tungan i samtliga gångarter, men jag upplever att de stabila stunderna blir längre och längre. I vänstergaloppen jobbade jag mycket med att få ut bakdelen på spåret, vilket vi lyckades med till sist och då blev han så rund och fin! Han fick även galoppera med mig i lätt sits på fyrkantsspåret, men då bröt han av istället.

Det blev ett väldigt kul pass, återigen, jag är så glad över hur fint han beter sig nu. Nu kommer hans arbetsvilja fram väldigt bra och han tappar liksom aldrig geisten, det är nästan svårt att avsluta passen för han vill så himla mycket. Han är så fin, min goe Kalle!

Kalle framför dagens "hinder"


Bosse övervakade hela passet :)

Nu ser jag fram emot att rida ut honom nästa pass och hoppas på att han ska vara framåt och vilja gå dit jag vill. Annars får jag bara hoppa av honom och gå lite :)

Han har också blivit så himla fin i pälsen, han har fått en kort vinterpäls på halsen som är mjuk som sammet och som bara glänser, utan att jag har använt en enda produkt, bara borstar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar