Sidor

måndag 14 mars 2022

Kvällsmarkarbete

Det är så härligt med de ljusa, långa kvällarna som vi har nu! Trots att klockan hann bli nästan fem innan jag kom ut efter jobbet var det gott om tid att hinna rida och fixa lite småsaker efteråt.

Idag var det Bosses tur att få ett litet pass i paddocken. Han gick ju inte så hårt igår, det var mest skritt, så jag tänkte att han gott kunde gå idag också.

Jag har ju lite bommar här och där i paddocken, så han fick ett markarbetespass. Vi började med uppvärmning i kullen, bra igångsättning av bakdelen då det är lite uppförsbacke upp mot sommarhagen.

Väl inne i paddocken satte jag igång att jobba honom lite i skritt. Över bommarna, på volter osv. Han kändes fin och jag började så smått hitta tillbaka till ridningen, vilket är kul.

Det blev lite trav efter en stund och han travade på fint. Jag kunde jobba honom bra, även om bakdelen svängde lite hit och dit i vanlig ordning. Styrkan och rakriktningen är inte där än, men det kommer säkert framöver.

Galoppen tog han också direkt och idag var det betydligt mindre yvigt än i fredags, så bra att han redan börjar hitta tillbaka dit vi var innan han blev skadad i höstas!

När vi skrittade och travade över bommarna anpassade han stegen så att han skulle slippa slå i bommarna, så jag red på två bommar med tre meter emellan i galopp. Första gången blev det lite tokigt och han landade i korsgalopp. Men han bröt av och jag kunde fatta ny galopp och rida på bommarna igen. Denna gång med lite kortare anridning och mer kontroll och då kom vi helt perfekt. Så duktig kille!

Nu känns det som om vi är på väg framåt igen och det gäller nu att hålla honom frisk, stark och positiv. Kan bli en utmaning, men så kul och jag tror att vi har massor av bra stunder att se fram emot framöver!

Bosse i solnedgången

När vi var klara fixade jag i ordning Bosse, släppte in Kalle och Pelle och därefter mockade jag efter Bosse i paddocken och flyttade på lite grejer som jag hade burit in när jag eldade gräset igår. Klockan var över sex när jag gick in, men fortfarande ljust och fint ute.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar