Sidor

fredag 25 mars 2022

Effektiv dag (till en början i alla fall..)

Nu njuter jag av en långhelg igen. Det är verkligen ett bra tips, ta ledigt en fredag och efterföljande måndag, det blir en låååång helg och två kortveckor på varandra följande. Så gött!

Men idag var det ingen vila, jag har en lång to-do-lista och idag började jag med en sak som jag skulle ha gjort för länge sedan, nämligen röja i källaren så att jag kan ta ett rum i anspråk för min gymutrustning. Jag har ju haft den ståendes på andra våning och det är verkligen inte optimalt. Dels ser det tråkigt ut, dels slits ju golvet av de tunga prylarna.

Så jag röjde ut en massa grejer som bara har legat sedan vi flyttade hit för drygt tio år sedan. Allt från inlines till gamla färgburkar och blomkrukor.

Det blev en del att slänga och en del att flytta till en annan del av källaren. Vi har ju ett rum med ett kök, det kök som en gång fanns i det gamla huset som låg framför dagens hus. Så där ställde jag in lite grejer som har legat lite utspritt i mitt blivande gym.

Det gick rätt bra tycker jag, det var ju inte överdrivet mycket saker att flytta på och bära ut så när förmiddagen hade gått var jag klar. Då hade jag inte bara burit ut allt som skulle ut, utan också burit ner min skivstångsställning, skivstången och lite annat. Jag hade också lagt det pusselgolv som jag beställde för ett tag sedan, konstaterade att jag behöver mer och fick beställt det jag behövde.

Jag tycker det blev rätt bra ändå. Det ska bli skönt att gymma i källaren, där är betydligt svalare än på andra våning och det kommer att bli riktigt bra när jag har tillräckligt med golv. Jag behöll en hylla som numera innehåller lite hantlar och vikter samt lite sportmaterial såsom rullskidor och cykelprylar. Skönt att ha allt på ett ställe!

Mitt halvfärdiga gym

När jag var klar med det tog jag in Bosse för att rida lite i paddocken. Hoppning skulle det bli för honom. Han var faktiskt rätt mysig och gosig när jag gjorde i ordning honom. Han fäller så mycket nu att jag började med att skrapa päls och det tyckte han stundtals kliade gott. Han var lugn och fin när jag sadlade honom, inga sura miner alls.

Vi värmde upp genom att skritta genom kullen. Han kändes lite seg, vilket höll i sig när vi började jobba i skritten i paddocken. Den här gången hade jag förutom 5½:an och två diagonalhinder, ett kryss och en oxer med vattenmattan, två cavalletti-bommar i hörnen på ena kortsidan.

Vi värmde upp med skritt och trav över cavallettibommarna, vilket han gjorde bra och jag tycker att jag fick igång honom bra, rak och fin och upp på yttertygeln. Efter ett tag blev han rätt pigg och framåt också och jag fick en fin känsla med honom.

Han hoppade krysset i trav, men när jag red på vattenmattan, stannade han faktiskt. Bosse som aldrig stannar! Tyvärr satte han lite griller i huvudet på mig pga det och jag lyckades inte riktigt rida på den på ett bra sätt så att vi kom över. Däremot hoppade han 5½:an väldigt glatt och fint och jag höjde upp den till ca 70 cm utan problem. Vi galopperade också bra på cavallettibommarna, kom fint på dem och jag lyckades hitta bra avsprångspunkter fram till dem, vilket kändes mycket bra.

Jag kan inte förklara varför han stannade på vattenmattan och det störde mig lite, men efter att vi hade skrittat av stod han och skrapade på gången så jag släppte in honom i boxen. Det tog inte många sekunder innan han stod och kissade typ en flod. Han var alltså kissenödig, stackaren!

Jaja, det blev väl ändå ett fint pass även om jag störde mig på att jag inte riktigt hanterade hans motvilja så bra som jag hade önskat. Men, men, jag får öva vidare och bli en bättre ryttare!

Fina Bosse!

När jag var klar med Bosse åkte Magnus och jag till Bruces handelsträdgård och köpte lite vårblommor. Så imorgon blir det trädgårdsarbete. Det ska planteras, det ska klippas och rensas gammalt bös och växthuset ska göras rent. Så morgondagen kommer också att bli intensiv.

Jag hade en plan på att gå en runda med Kalle också, men när man är med Magnus tar allting betydligt längre tid än tänkt, så det tog i princip tre timmar innan vi kom hem igen och då var det dags att fixa käk och duscha.

Nu blir det våffla, denna våffeldag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar