Sidor

söndag 24 april 2022

En lördag i Göteborg!

Igår tog Magnus och jag tåget till Göteborg för att shoppa lite. Det har vi inte gjort på flera år, inte bara pga pandemi och annat skit, utan för att vi sedan många år köper det mesta på nätet. Men nu har vi en fest-tät vår och sommar framför oss och det var hög tid för Magnus att skaffa en ny kostym. Jag behövde en ny vårjacka och nya sneakers eftersom den lilla odågan Alyssa åt upp min ena nya sneaker i torsdags. MORR!!!

Vi började i Nordstan och det var otroligt lite folk där. Det kändes nästan lite öde. Vi kunde i lugn och ro gå runt och kolla. Vi spanade in parfymer och solglasögon. Magnus fick tag i två par solglasögon, men våra näsor tröttnade på alla dofter så det blev ingen parfym.

Vi hittade ingen bra herrbutik, utan gick ut från Nordstan och fortsatte vidare längs alla butiksgator och sedan Avenyn. Till sist hittade vi en butik som vi gick in i och vi fick hjälp direkt. Säljaren hittade en jättesnygg kostym som satt så jäkla bra! Det behövdes endast lägga upp byxorna (Magnus har världens kortaste ben) och korta ärmarna lite på kavajen. Vi slog till med skjorta, slips och hela kitet. Så var han klar. Vi fick dessutom lämna in kavajen och byxorna till skräddaren och fick då reda på att det skulle ta ett tag. Magnus var hungrig så vi letade upp en restaurang med uteservering och satte oss i solen.

Så härligt det var! Magnus tog en öl och jag ett glas vin (som typ var halvt). Jag skulle ju inte köra på länge, så det kändes ok. Vi åt och bara satt och pratade utan mobilerna. Så jäkla gött! Det är faktiskt alldeles för sällan vi går ut och äter sådär. Vi lagar för bra mat hemma för att bli särskilt imponerade av restaurangmat:).


Skål!

Vi satt där en bra stund och sedan gick vi vidare för jag ville ha tag i den där vårjackan. Vi fick gå nästan hela vägen tillbaka till Nordstan innan vi hittade Stadium.

Efter det var vi nöjda med shoppingen och väntade egentligen bara på att skräddaren skulle bli klar så vi gick tillbaka mot skräddaren, satte oss på en parkbänk utanför Trädgårdsföreningen och tittade på folk och njöt av solen. Så mysigt!

Mys i solen

Till sist ringde skräddaren och vi stegade iväg för att hämta kostymen och sedan var det full fart mot stationen och hemåt. Vi hade spanat länge på alla de där elcyklarna som stod överallt. Grejen var att vi hade bara sett en här och en där, aldrig två på samma plats.

Men när vi gick tillbaka mot stationen så hittade vi ett ställe med 4 st. Så vi laddade ner appen och fixade konton och sedan startade vi och åkte iväg. Vilket smidigt fordon när man ska ta sig snabbt en längre sträcka! Men det var inte särskilt prisvärt... 40 kr för tio minuter... Men, men, man lever bara en gång och nu har vi testat det, samt vi vet hur man gör nästa gång vi kommer till Göteborg. När det nu blir...

Klockan var närmare sju när vi kom hem och min plan på att rida Bosse gick åt fanders. Jag var helt slut! Så det blev lite grillad korv, lite slappande i soffan innan vi gick och lade oss.

Jag var lite trött när jag vaknade i morse och tog det lugnt i soffan ett bra tag efter frukosten. Men så började det rycka i styrketräningsnerven och jag gick ner i källaren och körde ett benpass. Nu lade jag faktiskt på lite mer vikt på skivstången när jag körde knäböj, tåhävningar och marklyft. Det kändes bra, inte alltför jobbigt, men ändå en utmaning.

När jag hade kört benpasset kände jag att jag ville köra lite överkropp också, så jag körde det passet med. Totalt blev det en dryg timmes träning, vilket kändes mycket bra!

Delar av mitt källargym

Jag har hunnit med att mysa lite med vår underbara tax också, hon är så fin vår lilla vovve! Utom när hon äter upp mina saker...

Mystax!


Mystax!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar