Sidor

måndag 18 april 2022

Kalle sköter sig!

Idag var första riktiga varma dagen detta år! Även om det började med frost i morse.

Igår körde jag ett benpass i mitt källargym och idag kände jag mig sugen på att köra överkropp, så det gjorde jag. Det blev en bra genomförare! Och jag har ingen träningsvärk från gårdagen, vilket känns bra.

Sedan gick jag ut en runda med hundarna, alla tre. Jag fick ganska snart ta av mig den långärmade tunna jackan och kunde gå i t-shirt utan att frysa, det var helt underbart ute!

Efter hundpromenaden och en kopp te var det Kalles tur att få göra ett pass i paddocken. Även idag var han väldigt lugn och fin när jag gjorde i ordning honom. Han fick dock stå uppbunden för att underlätta lite. Jag kan också tycka att det är bra att han också kan stå uppbunden även om det är roligt att träna på att stå lös i gången och han gör det bra.

Vi värmde upp i paddocken med mig på marken i vanlig ordning innan jag satt upp. Han var så lugn och fin och gjorde ingen stor sak av kortsidan. Han är lite småspänd, men inte allt som förra året då det inte gick att få honom till den änden av paddocken. Han slängde sig inte heller en enda gång, och nu får jag nog börja förutsätta att han inte gör det , även om jag inte känner mig helt säker på det än.

Jag jobbade honom i skritten som vi gjorde i torsdags, volter, flytta bakdel, raka spår. Han var superfin och helt lugn i munnen. I traven var han fortsatt fin, dock började tungan svänga ut lite, men det är ändå väldigt lite jämfört med hur han har varit och han slutar med det och tar kontakt med bettet.

Jag gjorde lite övergångar och han gjorde det fint. Sedan blev det galopp där han också var superfin! Nu kan jag rida honom på volterna och få honom på yttertygeln och kontakt. Det gör att det går att reglera galoppen och få den i balans. Han har en superfin galopp!

Jag kunde också rida lite nedsittning i traven och där jobbade han på superfint i formen. Han är så himla fin nu!

Han fick pusta lite innan jag började med 5½:an. Jag var så nervös. Så jäkla löjligt! För han gör den övningen så bra och med så fint förtroende! Hoppa kan han ju, så det är verkligen inget svårt för honom. Jag vet inte varför jag blev så nervös för det, men jag tror att jag tvivlar lite på min förmåga att få honom framåt. Men han gav mig en jättefin känsla och jag gjorde om krysset till kryssoxer, höjde lite och gjorde till sist om så att det var en "riktig" oxer. Han hoppade så fint! Inga större höjder, jag var bara nöjd med att han hoppade så fint och att jag trots min nervositet ändå vågade rida på serien.

Det blev ett jättefint pass och han fick massor av beröm. Han är så underbar att rida nu och jag hoppas verkligen att detta fortsätter. Nu är det ju riktigt kul att rida honom och jag ser fram emot alla pass. Jag hoppas också att vi ska komma igenom våra framåtbjudningsproblem ute ganska snart också. Nytt försök på onsdag!

Bästa killen!


T-shirt-premiär!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar