Sidor

lördag 19 februari 2022

Vårtecken och promenad med Kalle

Promenaderna med Kalle fortsätter och igår efter jobbet var det också uppehåll så jag hann ut en runda med honom innan det började snöa.

Jag tycker han har börjat lugna ner sig alltmer i stallet. Ett tag var han rätt stissig där. Men jag övar honom lite på att stå still utan att han är uppbunden och jag övar på att få borsta honom i ansiktet. Han tycker det är lite jobbigt just nu. Dock vill han gärna bli kliad i ansiktet på morgnarna, då har han inga problem med att jag tar på honom där.

Denna gång tog vi oss en runda i Linnarp. Det var ett tag sedan vi gick åt det hållet. Han var rätt pigg och fin och han var väldigt uppmärksam på sin omgivning. Det var rätt mycket som hände i omgivningen också. Vi passerade ju ett gäng hästar och det har han ju inte gjort på länge. Vi traskade ner förbi Charlottes nya ridbana, där jag hoppas att vi ska kunna rida många roliga pass till sommaren. Dock behöver jag nog först vänja honom där för han var väldigt spänd, så det får nog bli några pass där vi bara tränar från marken för att få honom att slappna av och kunna fokusera på det han ska göra.

Vi traskade vidare längs banvallen och sedan tillbaka till Linnarp. Vi mötte ett ekipage som var ute och red och det tyckte han var lite läskigt. Speciellt eftersom ryttaren envisades med att trava mot oss ganska länge. Jag var glad att jag inte satt på hans rygg och det blev en bra träningsmöjlighet för honom att hantera en häst som möter.

Vi såg lite vårtecken också, ett gäng snödroppar, så härligt att våren är på väg, även om vädret denna vecka har varit vedervärdigt så stoppar det inte våren, den kommer, tids nog!

Vårtecken


Kalle och jag!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar