Sidor

lördag 19 februari 2022

Äntligen sol!

Äntligen sammanfaller helg och sol! Så underbart! Självklart betyder det att så mycket tid som möjligt ska tillbringas utomhus!

Bosse var först ut idag. Vi började med den obligatoriska fottvätten nu när hagen består av lera. Så trist, men Bosse står så snällt och låter mig tvätta rent så hovarna blir så fina. Sen blir de ju lika leriga när han kommer ut igen... Men vad spelar det för roll?

Jag jobbade lite TRT-övningar med honom idag. Först led-övning. Han skötte sig jättefint, han kröp inte närmare mig som han brukar göra, utan höll sin distans, mycket bra! Han var också ovanligt lätt att backa. Inte att han gjorde det särskilt snabbt, utan att han reagerade med en gång och tog steg bakåt. Han har tidigare varit rätt svår med det och inte velat flytta sig alls.

Han var också fin att flytta bakbenen på, även om han försökte ge mig ett tjuvnyp så verkade han förstå övningen. Det gick också att flytta framdelen, i alla fall åt ena hållet, det andra var lite svårare.

Sedan gick vi in igen och jag sadlade honom. Jag fokuserade på att han inte skulle sura och hugga i luften när jag sadlade honom och det gick bra, jag tog det väldigt lugnt med sadlingen och så köpte han det med öronen framåt.

Jag testade ett nytt bett på honom idag, ett tvådelat Fagerbett som jag egentligen köpte till Kalle, men som han inte gillade. Bosse verkade gilla det, men jag kände att han blev lite stark. Dock kan det bero på att han är så himla pigg nu.

Han är så härlig att rida, så framåt och positiv. Vill gärna trava hela tiden så jag får hejda honom. Vi tar denna uppbyggnad långsamt och klokt.

Vi red mot Linnarp, vände in på banvallen och sedan ut på Linnarpsvägen. Därefter tog vi gärdsvägarna till Lunden och där fick han trava lite. Han blev så lycklig att han körde ner och skakade på huvudet :).

Det blev också lite trav i backen upp mot Hulegården, men där var han lite tittig, så vi tog det ändå lugnt. Men han verkade gilla att få springa lite. Dock blir han ju så svettig i sin tjocka vinterpäls. 

Det var rätt blåsigt och kallt i vinden men när vi kom i lä på vägen hemåt blev det rätt mysigt och vi kunde njuta av solen.

Han är så snäll och fin och positiv och varje ridpass är så himla kul med honom just nu! Jag hoppas att detta håller i sig framöver och att jag kan få fortsätta ha kul med honom till våren och sommaren!

Vi såg några lärkor också, så det var lite mer vårtecken. Dock hade de lite problem att flyga i blåsten.

Blå himmel och de där fina öronen framför sig!


Sol över Hinnagården

Idag upptäckte jag också att jag kan hålla vänstertygeln i korrekt handställning. Dock orkar jag inte hålla handen så någon längre tid, men det betyder att jag snart kan sitta upp på Kalle också, så härligt!

Korrekt handställning!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar