Sidor

måndag 7 februari 2022

Uteritt efter jobbet!

Måndag idag och fullt upp på jobbet igen! Samtidigt sken solen och jag passade på att gå en runda med vovvarna på lunchen. Det var härligt, men blåsigt. Alltid skönt att komma ut och få ett break, superviktigt för att orka jobba hela dagen!

Jag har kört på hårt med mina rehabövningar idag också, även det tar tid, men det ger ju resultat och det finns inget alternativ annat än att köra på. Hoppas fysioterapeuten är nöjd med mina framsteg på onsdag! Och kanske utmanar mig lite till...

När jag var klar med jobbet hade vinden mojnat något och det var dags för årets första ridtur efter jobbet!

Hästarna stod ute och solade sig när jag kom ut och de var så mysiga. Jag tog in Bosse och tvättade hans hovar. Det är mycket lera ute nu och mer lär det bli eftersom veckan ska bjuda på en del regn. Trist, men så är läget, inget man kan påverka, så det är bara till att köra på!

Han har börjat fälla lite mer nu också, så jag hämtade pälsskrapan, men det lossnade inte så mycket päls, bara lite grann på halsen, på övriga kroppen satt det mer fast.

Jag tränade på att borsta med vänsterhanden. Det går bättre och bättre, men tar sådan tid att jag tappar tålamodet, ville ju hinna rida innan det blev mörkt! Jag kämpade också med hovarna. Jag kan ju inte kupa vänsterhanden under hoven som jag brukar göra, så det är lite svårt fortfarande. Men han var så snäll med hovarna och jag kunde hantera det rätt bra. Alla utom vänster bak då, som han har lite svårt med att lyfta.

Jag slängde på benreflexer på Bosse och reflexväst över jackan och så gav vi oss ut. Jag kämpar lite med att han ska stå still när jag sitter upp. Han vill så gärna flytta sig mot pallen så att han kommer för nära, men jag kämpar på och det går bättre och bättre.

Även idag var han pigg och fräsch, men mycket lugnare än i lördags, så det kändes betydligt säkrare. Jag har också övat på tygeltagen med hjälp av mina gummiband så jag hade mer självförtroende till att kunna hålla i vänstertygeln och också ta i den när det behövdes. Det som saknas är finliret, men det kommer!

Det blev en jättehärlig runda igen och jag är så himla glad över att jag äntligen kan rida igen! Det ger mig så otroligt mycket energi! Och det gör också att jag kan börja blicka lite framåt, se att jag någon gång kommer att bli helt återställd och stark igen och då är vi igång, starka och friska.

Det är också rätt underbart att det redan nu är så mycket ljusare kvällar än i december när jag skadade mig. Det ger mig massor av tid för att hinna rida efter jobbet och det är väldigt bra. Det gör det lättare att komma igång, helt klart. 

Så veckan har börjat fantastisk bra, nu hoppas jag att det fortsätter!

Min fine Bosse i skogen idag


Vår mysiga tax som sover på sin favoritplats



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar