Sidor

lördag 19 februari 2022

Ändring av mindset

Ända sedan jag halkade och bröt handleden den 17:e december har jag varit rätt låg rent mentalt. Ja, jag har fått energi när jag har kunnat rida och vara ute med hundarna osv, men det har ändå varit mest känslor i moll. Det tar väldigt hårt på mig att inte kunna göra allt som vanligt, att vara begränsad i mitt aktiva liv, att rehaben inte har gått så mycket framåt osv. Jag behöver ha en frisk kropp för att må riktigt bra.

Jag har fokuserat mycket på vad jag INTE kan göra och irriterat mig på det. Sedan har jag såklart sett att vissa saker går framåt. Jag kan t.ex. sätta upp håret och ta på mig kläder utan problem nu, det enda som är svårt i klädväg är typ sportbh, som ofta sitter tight.

Men efter att jag fick besked om att allt såg bra ut på CT-röntgen har någonting hänt och jag har haft en superhärlig vecka. Dels har jag äntligen fått bra flyt på jobbet och mycket gjort, men jag märker att jag har börjat tänka lite annorlunda. Nu tänker jag på allt jag KAN göra istället. Och det kommer såna saker i princip varje dag.

Saker som jag har upptäckt att jag kan göra denna vecka:
  • Hålla i hovarna med vänsterhanden när jag kratsar dem
  • Tvätta mig i höger armhåla med rätt vänd hand (har fått använda handryggen tidigare eftersom jag har svårigheter att vända handen
  • Luta mig mot cykelstyret som tidigare
  • Knyta handen riktigt
  • Bära höbalar
  • Köra styrketräning ffa axelövningar
Så nu börjar jag verkligen känna att det går framåt. Rörligheten i handleden har också ökat åt alla håll och att vända upp handflatan går bättre och bättre. Så det är mycket som känns positivt nu! Så härligt!

Det är helt uppenbart hur viktigt det är att ha rätt mindset och jag är glad att jag har kommit till en punkt där jag kunde ändra mindset och hitta något som hjälper mig istället och ger mig energi.

Lite bilder på framgångar med fingrarna:


Tummen börjar bli riktigt rörlig


I princip som för högerhanden


Jag kan knyta handen

Och även ridningen går framåt. I torsdags var det äntligen uppehållsväder efter jobbet och jag gick ut och hämtade Bosse för en ridtur. Då upptäckte jag at jag kan sitta upp på samma sätt som tidigare då jag sätter vänsterhanden mot mankammen framför sadeln med tyglarna i handen och tar lite stöd där för balansen. Gjorde inte ont som det har gjort tidigare!

Bosse var så pigg och härlig i torsdags! Vi tog bara en kort runda i Skattagårdsskogen, men han var så framåt och positiv. Såpass framåt att han fick trava lite, vilket gjorde honom ännu lyckligare! Och, ja, jag var rätt lycklig över att få trava för första gången på två månader! 

Dock är jag väldigt försiktig med honom. Jag vill verkligen inte att han ska springa sig skadad igen, utan vi bygger honom långsamt. Mycket skritt blir det och det ska det också vara minst en månad till. Lite beroende på hur mycket det går att rida map väder och vind. Samtidigt är det ju härligt för honom att få springa lite. Det blir ju inte så mycket sprunget i hagen där sugleran har börjat ta över. Men skritten bygger väldigt bra muskler och ger bra förutsättningar för en stark och hållbar häst.

Trött Bosse före ridpasset


Pigg Bosse på ridturen

Det var så härligt att komma ut med honom och jag är också så glad att det nu är lätt att hinna med att rida efter jobbet. Det är ju ljust ända till kl 18 en klar dag! Och nu är det snart sommartid igen, nästan bara en månad kvar!

Lite mys har det blivit med Alyssa också, hon är världens bästa vovve, trots att hon nästan käkade upp en av mina värmesulor...
Gostaxen



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar