Sidor

lördag 9 oktober 2021

Pysseldag i trädgården

Nu finns det inte längre någon återvändo, hösten är här och det är dags att plocka undan alla sommargrejer! Magnus och jag började med att bära in alla utemöbler och tömma altanerna på blommor och andra växter. Jag fortsatte med att plantera lite höst/vinterväxter i några krukor och sedan gick jag igenom alla krukor jag hade i växthuset.

Jag tog massor av sticklingar på pelargoner och palettblad, men nu var jag rätt trött på det där. Jag sparade ett palettblad av varje sort och tänker sätta dem inne över vintern. Jag planterade också om fyra pelargoner som även de får stå i fönsterbrädorna inomhus.

Jag planterade om och röjde runt bland våra gräslökar också. Skalade ner det till en kruka som får stå i växthuset över vintern så att vi får gräslök någon gång i februari-mars nästa år.

Alyssa var med Magnus i skogen en runda, men de hittade inga rådjur. Dock fick hon ju lite välbehövlig övning på att vara just i skogen. Sedan hängde hon med mig ett tag medan jag höll på i trädgården. Men så försvann hon och jag kunde inte hitta henne någonstans. Så jag släppte ut Selma för jag tänkte att Alyssa skulle springa till henne. Då visade det sig att Magnus hade satt henne på flaket på fyrhjulingen och där hade jag ju inte tittat...

Det tar mycket tid att pyssla i trädgården, tur i oturen att Bosse vilar, det ger mig mer tid över till annat än hästarna. Men det var i alla fall skönt att få lite ordning runt omkring oss. Dock ser det ju väldigt tomt ut på altanen nu!

Tog en bild på vår vackra Selma!


Nyplanterade krukor bredvid The Guardian Horse


Tomt på altanen, men fina vinterväxter i krukorna



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar