Sidor

söndag 17 oktober 2021

Kalle är en stjärna nu!

Efter Bosses tur var det dags för Kalle att komma ut. Planen var ju att han skulle gått en uteritt igår, men eftersom jag inte orkade då så fick det bli ett pass i paddocken för honom idag.

Egentligen var jag himla sugen på att hoppa, men så orkade jag inte släpa fram en massa hinder, utan tänkte att det vore bättre att göra samma övning som sist, med cavallettibommarna på medellinjen.

Idag satt jag upp direkt på honom. Jag har ju länge börjat våra pass med att gå runt i paddocken för att få honom att acklimatisera sig och kolla på allting. Men han har varit väldigt lugn och foglig det senaste, så nu tycker jag att det är dags att steppa upp lite och inte ta allting så varsamt hela tiden.

Redan från början fokuserade jag på att få honom från innerskänkeln till yttertygeln och fokusera på arbetet istället för allting runt omkring. Han har fortfarande lite bekymmer med långsidan mot utgången i framför allt vänstervarvet. Han lyssnar inte riktigt på vänsterskänkeln än, så jag behöver hjälpa till med spöet där, men när han tar yttertygeln och ger med sig i innersidan så blir han så bra och slappnar av.

Han var väldigt fin i skritten så jag började trava. Traven var helt magisk! Han travade så fint! Och formen var så lugn, munnen var stängd och lugn. Det är fortfarande lite svårt i vänstervarvet, han vill tränga lite på den stängda delen av volten och dra iväg på den öppna delen, men det är ju så mycket bättre än tidigare!

Vi gjorde lite skänkelvikningar både i skritt och trav och han gör dem bättre och bättre. Det är ju ett bra sätt att få honom på yttertygeln och jobba in med bakbenen under sig.

Galoppen var också superfin idag! Så himla lugn, jämn och så stadig i munnen. Utan att hänga sig i bettet idag.

Vi travade lite över cavallettibockarna, jag tänkte på att driva honom hela vägen så att det inte skulle vara några tveksamheter åt vilket håll vi skulle. Sedan blev det galopp över dem. Och idag kändes det mycket lättare än när vi gjorde samma övning för en vecka sedan. Även i galoppen tänkte jag på att driva hela vägen runt. Jag fick honom i en sån himla fin och på gränsen till samlad galopp och jag kunde kicka på honom lite framåt när jag såg att vi låg lite fel. Och det där är verkligen en framgång för mig! Jag har ju i hela mitt liv börjat backa när jag inte ser avstånden, men idag lyckades jag alltså driva på framåt istället och märkte att det funkar så mycket bättre än att backa!

Jag vet inte riktigt vad som hände, men det var väl Charlottes ord från förrförra träningen "sluta inte driv en halv sekund före". Det känns som att poletten har trillat ner för mig nu och det är en sådan härlig känsla! Några få gånger lämnade jag honom i sticket och vi kom på halvsprång, men då rättade jag till och gjorde bättre nästa gång.

Jag avslutade galopparbetet med att fatta galopp från skritt och även det gjorde han så himla bra! Han gjorde några riktigt bra fattningar och kom in i en fin rytmisk och balanserad galopp. Så härligt!

Allra sist red jag trav i nedsittning och gjorde lite längningar och skänkelvikningar och det bara flöt på så himla bra!

Kalle är verkligen en fröjd att rida just nu! Det blir ju så mycket enklare att rida honom när han äntligen har accepterat bettet, tar stöd på det och håller huvudet still och munnen stängd! 

Det är endast när han blir lite trött som han slänger ut tungan, men då har han ju gått i rätt form rätt så länge. Tiden går så fort när jag sitter på Kalles rygg och det är lätt att överarbeta, men samtidigt har han byggt upp styrka och kondition och tål absolut att jobba ordentligt.

Det blev ett pass som gav mig massor av positiv energi och det var med lätta steg jag gick in och satte mig framför SVT play för att titta på Världscupen. Från en stjärna, till ett gäng andra (varav Kalles bror, Cosmopolit som rids av Jens Fredricson tog en fin tredje placering!)

Underbart pass med denne stjärna idag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar