Sidor

söndag 10 oktober 2021

Markarbete Kalle

Idag fick det bli ett markarbetespass för Kalle. Paddocken är verkligen fin i underlaget nu och det var så härligt att rida där!

Han var väldigt lugn när jag gjorde i ordning honom idag också. Vi tvättade hovarna först i vanlig ordning och sedan kunde jag bara borsta av honom lite, han var inte ens lerig, tacksamt nog.

Jag hade ställt upp tre cavallettis på medellinjen och tanken var att jobba över dem i trav och galopp. Men först värmde vi upp i samtliga gångarter. Han var avlsappnad och lugn och väldigt fin i munnen. Någon gång ibland skakar han lite på huvudet och sticker ut tungan, men jämfört med hur han har varit känns han väldigt stabil i munnen!

Han var bra i traven, vi jobbad som i torsdags, med fokus på att komma från innerskänkeln till yttertygeln, hela tiden, konsekvent. Han blir jättefin när han väl kommer upp och tar stöd på yttertygeln och hittar sin balans. Jag behöver däremot släppa innertygeln, jag blir lätt hängandes i den istället för att jobba med innerskänkeln. Men det är en träningsfråga.

Galoppen kändes också bra från början. Han tappar lite framåtbjudning när jag får ihop honom, men jag får fram honom igen och då blir han fin.

Han fick skritta en stund innan jag började med cavallettisarna. Vi tog dem först i trav och sedan galopp. Först en på volt och sedan lade jag till nästa så att det blev två på volten. Jag red lite rakt på dem, så det blev nästan serpentinbågar istället för volter. Jag fokuserade på att driva på fram till och över cavallettisarna och vi kom rätt många gånger, någon gång kom vi på ett halvt galoppsprång och då lämnade jag honom lite i sticket istället för att bestämma om vi skulle ta det långt eller kort, men jag lär mig.

Jag tycket nog att denna övning är rätt utmanande ändå, inte helt enkel, utan det gäller att vara koncentrerad och rida ordentligt.

Vi gjorde också några galoppombyten över cavallettisarna och bytte varv, vilket han gjorde helt ok. Dock blev det inte något galoppombyte utan bommarna, men det kommer väl framöver.

Hela passet blev i alla fall filmat och jag har klippt lite nu ikväll men är inte färdig än. Behöver jobba lite till och klippa ner lite till då det blev en lång video...

Passet kändes super och han är så fin nu! Han gjorde en vändning men det var inte det där riktigt kvicka så att jag kom ur balans. Sedan hade han svårt att komma ut på yttertygeln i vänstervarvet vid "farliga" hörnet, men han tittade inte där egentligen. Det är stor skillnad mot när han inte ville gå i närheten av den kortsidan.

Nu hoppas jag på bra väder någon månad till så att vi kan rida lite till där ute och jag hoppas också att han blir mer trygg i ridhuset så att vi kan börja hoppa där också snart! 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar