Sidor

söndag 17 oktober 2021

Hur går det med Bosses rygg?

Igår var det en blåsig och molnig dag. Jag ägnade lite tid åt att städa huset och sedan däckade jag i soffan. De intensiva jobbveckorna den senaste tiden verkar börja ta ut sin rätt... Men ibland behöver man vila och då är det väl bäst att göra det.

Idag har solen varit här och lyst över oss och i morse var det näst intill vindstilla. Efter att ha fixat stallet körde jag in några kärror ved och sedan åt jag frukost innan jag gav mig ut och hämtade Bosse. Då hade det tyvärr börjat blåsa igen, men solskenet gjorde i alla fall att det var överkomligt.

Bosse har ju vilat drygt två veckor nu sedan han visade ömhet i ryggen, framför allt på vänster sida. Jag har linimentat och hållit honom varm och hoppades nu att han skulle kännas ok igen.

Jag passade på att tvätta hans ben också. Det är inte så lerigt i hagen, förutom vid ett ställe där vi har gjort hål i gärdsgården där det har blivit väldigt surt och där går de ju hela tiden så de blir fulla med jord på hovar och ben.

Rena och fina ben/hovar

När jag var klar med det och hade torkat honom kände jag igenom ryggen ordentligt. Idag kändes han faktiskt mjuk i ryggmuskulaturen både på höger och vänster sida. Och han visade ingen smärta när jag klämde igenom honom, så jag slängde på sadeln och vi gav oss ut på en liten uterunda.

Nu har jag ju bara ridit Kalle i två veckor, så det är svårt att avgöra ifall Bosse känns konstig för att han har ont någonstans eller om jag bara inte har vanan inne att sitta på hans rygg. Jag satt ju och kände efter väldigt mycket, försökte känna om allt verkade ok. Jag tyckte mig känna en viss oregelbundenhet eller spänning på vänster sida av ryggen, men jag är inte  helt säker.

Han kändes väldigt lugn och fin i alla fall. Det är ju en sak som är bra med Bosse, att han aldrig gör någon grej av att han har vilat ett tag. Vi skrittade mot Linnarp och vek sedan av mot Rolfstorp längs Linnarpsvägen. Vi gav oss sedan ut på gärdsvägarna, där han fick trava, men då kände jag definitivt en oregelbundenhet. Han haltade inte, det hörde jag, men det var något som inte var riktigt rätt, så jag saktade av och lät honom skritta resten av rundan.

Vi tog vägen förbi Lunden och Hulegården, sedan Kullagården och vidare hemåt. Det var i alla fall mysigt att komma ut med honom igen, men det är ju såklart lite trist att han inte känns helt 100.

Jag klämde igenom honom igen efter ridturen och inte heller då visade han någonting från ryggen, vilket är bra. Jag passade dock på att ge honom en massage med Arnicagelen också för att ge honom lite extra TLC.

Planen framåt för Bosse är att fortsatt ta det lugnt, se lite vädret an, är det ok väder på onsdag så blir det förmodligen en uteritt, annars får han fortsätta vila lite till.

Bosse och hösten

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar