Sidor

torsdag 9 september 2021

Torsdagsträning och reflexpremiär

Vilket underbart sommarväder vi har haft idag! Strålande sol och runt 22 grader! Det är verkligen skönt att sommaren visar sig lite igen efter en regnig halv semesterperiod!

Eftersom det är torsdag var det dags att masa sig till Charlotte för lite träning, denna gång med Bosse. Det var väldigt varmt när vi gav oss iväg, men eftersom jag tränar 19:30 fick jag ta på mig reflexväst och ta med mig pannlampan. För en timme senare börjar det mörkna på riktigt!

Reflexväst och t-shirt...


Vacker kväll!

Vi fick börja värma upp i ridhuset eftersom det var så många ponnyer i paddocken. I ridhuset var det om möjligt ännu varmare, men det gick ändå hyfsat. Bosse var väl inte helt framme för skänkeln, men han travade och galopperade när jag bad om det även om det var lite halvhjärtat.

Det blev lite hoppning till att börja med idag. Eller vi började med att trava över tre bommar på diagonalen. Först var han inte framme och då blev det jättelångt för honom mellan bommarna och andra gången stannade han. Jag blev lite irriterad och jagade på honom och fick igång honom bättre och då blev det lite kort eftersom Charlotte kortade lite, så hon fick länga igen och då blev det bättre.

Vi lade in lite galopp och galopperade över en bom som låg tvärs över banan, det gick bra, han galopperade på bra och vi kom bra på bommen. Fin känsla!

Därefter hoppade vi ett hinder på varje diagonal och han gjorde det i galopp, bröt av till ett hinder som stod lite nära långsidan, men hoppade ändå i trav. Sedan hoppade vi vattenmattan och det gjorde han galant.

Vi hoppade sedan diagonal, diagonal och vattenmatta och fick till bra språng, han landade i rätt galopp och fortsatte galoppera på framåt. Han var riktigt fin! Fick en så härlig känsla! Det kändes väldigt okomplicerat och jag reflekterade efteråt på att jag inte längre känner den där känslan av rädsla när jag galopperar mot hinder, utan det känns väldigt naturligt. Sätter upp en bra galopp och sedan sköter Bosse hoppningen fint!

Vi nöjde oss efter lite hoppning för att han inte skulle tappa stinget och jobbade lite dressyr istället. Öppnor i trav längs långsidorna och bytte varv på diagonalerna med ökning eller skänkelvikning. Han var riktigt fin i traven och kändes så lätt i aktionen. Han har ju alltid lufsat fram tidigare, men nu är han betydligt mer luftig och det är lättare att hitta en bra takt i traven. Han har blivit stark, min Bosse!

Vi galopperade också, även där var han fin, vi gick in på volten och försökte samla galoppen en aning. Det är jobbigt för honom att galoppera, så det tar emot, men han gör det bra. När vi skulle ta högergaloppen fick jag lite motstånd, men till sist fattade han den och vi kunde göra samma arbete i den, även det gick rätt bra! Så jag känner mig jättenöjd med honom och det var ett kul pass!

När vi vände hemåt hade det börjat skymma rätt mycket men vi klarade oss utan pannlampan till sista backen hem där det blir lite mer träd över vägen som tar allt ljus. Bosse var lite småspooky och for hit och dit, men det gick ändå bra.

Skymning

Väl hemma tog jag och svampade av honom ordentligt, han var så himla svettig och eftersom det var fortsatt varmt trots att solen gått ned så svalkades han inte av när vi skrittade hem.

Det var verkligen kul att han var så på i hoppningen idag, det är ändå ett tecken på att han vill hoppa och tycker att det är kul! Vi behöver nog öva på att komma till andra ställen som han inte känner igen så att han kan slappna av lite mer och inse att det är kul att hoppa även på andra ställen än hemma och hos Charlotte!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar