Sidor

tisdag 21 september 2021

Superfin Kallis!

Idag har det varit en intensiv dag på hemmakontoret och jag har fått massor gjort. Inte varje dag jag känner det, så det var ju gött! På lunchen tog jag en promenad med hundarna och fick lite friskluft. Det var helt vindstilla ute och det började regna lite smått. 

Efter att ha suttit i möte större delen av eftermiddagen såg jag att det regnade lite mer, men SMHI lovade uppehåll från klockan 17, så jag jobbade lite till i väntan på att det skulle sluta regna.

När jag kom ut strax efter kl 17 hade faktiskt regnet upphört, men jag tog regnjacka på mig när jag skulle gå ut i paddocken och bära ut lite hinder. De var ju dyblöta, så det var bra att ha regnjacka på sig!

Jag satte upp samma "bana" som vi hade i helgen innan sladdningen av paddocken. Kan kanske tyckas vara lite fantasilöst, men Kalle är ju ingen häst som gillar förändring som sagt, så jag ville fortsätta där vi slutade senaste passet och kunna höja hindren istället.

Han var väldigt lugn idag och när jag skrittade fram honom andades han lite "stönigt" och jag funderade på ifall han var OK. Men han jobbade på bra och det fattades varken ork eller arbetsvilja, så det var nog inget fel på honom.

Jag red i mina svarta Pikeurridbyxor som är helskodda med Clarino och som är mer än 10 år gamla och har legat undanstoppade i mina gömmor. Det är första gången på många år som jag rider i helskodda ridbyxor och det var ju en speciell känsla. För det första är de inte lika följsamma som dagens funktionsridbyxor som jag bara älskar och för det andra så sitter man verkligen fast i sadeln. Lite otäckt, men det räddade nog faktiskt mig från att flyga av vid Kalles enda vändning idag. Han for flera meter åt sidan och jag rörde mig inte överhuvudtaget i sadeln. Satt som berget! Så gött! 

För det tredje så irriterar de jäkla kardborrarna i bensluten mina vrister, men det kan jag stå ut med ifall det betyder att jag blir ännu mer sadelfast. Jag lade också märke till att det var lättare att sitta ner i traven med dessa brallor.

Så ja, jag är nog rätt nöjd med dem ändå och kommer nog fortsätta att rida med helskott på Kalle. Det gav mig faktiskt en känsla av att inte kunna ramla av (vilket jag ju såklart kan ändå), vilket i sin tur ledde till att jag kunde rida mycket mer avslappnat än jag har kunnat sedan jag for av två gånger på samma vecka.

Han var så himla fin idag! Vilken känsla jag fick i ridningen! Han var förvisso lite öppen i formen i början och vek in lite i vänstervarvet på volten, så jag fick knacka till med innerskänkeln och då kom han ut på spåret och tog stöd på yttertygeln.

I traven var han lite seg till en början och jag fick driva på honom, men helt plötsligt tog han i och gick på framåt så mycket att jag nästan fick bromsa honom och han blev superfin i formen!

Vi jobbade som vanligt med vattenmattan, först i skritt, sedan i trav och han skuttade över den så himla fint. Till sist tog vi den i galopp och han gjorde det så bra! Helt utan att titta eller tveka eller överhoppa! Det var nog första gången som vi hoppade vattenmattan i galopp, vilken härlig känsla!

Vi rullade några varv på vattenmattan och två galoppbommar på andra långsidan. Hur enkelt som helst, tyckte Kalle!

Vi hoppade de två hindren som stod på diagonalerna och även det var hur enkelt som helst. Jag gjorde det också utan att ha skrittat över dem först och han bara bjöd på hindren och hoppade hur fint som helst.

Därefter hoppade vi 5½:an och även den gick bra, han hoppade den utan att blinka. Jag hoppade av och höjde samtliga hinder lite och sedan körde vi 5½:an några varv till innan jag höjde igen och nu låg den på 80 cm. Plätt-lätt enligt Kallis!

Jag hoppade sedan på diagonalhindren och då kom jag helt i botten på det ena, jag fattar inte hur han kom över det, men hoppade gjorde han trots att han tog av 1 cm ifrån hindret. Jag tycker att han kan gå av lite längre ifrån emellanåt men han vill gärna ta ett steg till och komma nära, så det är ju något vi behöver jobba på. Men när jag sätter upp en bra galopp och rider en bra väg till hindren så kommer vi också bra på dem.

När vi hoppat klart jobbade jag lite trav i nedsittning och galoppfattningar. Han var superfin i galoppen! Idag fastnade han inte på samma sätt som i torsdags, utan jag fick honom att galoppera på och han gjorde det så bra. Rund och fin i formen och bra framåtbjudning. Han har aldrig varit så fin i galoppen någon gång och han var fin i båda galopperna!

Det blev verkligen ett superkul pass, känslan var så bra och det var bara ett stort leende rakt igenom på mina läppar. Min fine Kalle!

Jag kände att jag kunde rida aktivt, framåt och med självförtroende på ett sätt som jag inte har gjort tidigare. Jag tror att vi börjar rida ihop oss som ekipage nu och det är så häftigt!

Det gjorde ju inget att kvällen också var fin, det klarnade upp och dimmorna började dansa över åkrarna häromkring, så häftigt!

Kallisen och dimmorna


Den här killen börjar verkligen bli fin!


Husse kommer hem med sin lastbil


Dagens övningar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar