Sidor

måndag 13 september 2021

Måndagshoppning hemma

Vilken dag! Jag har varit på jobbet idag! Hurra! Ja, det kändes väl kanske inte direkt "hurra" när klockan ringde 05:30, men när jag väl kom till jobbet och fick träffa mina kollegor så blev allt lättare!

Vi körde en workshop med strategiarbete och det gav mig faktiskt väldigt mycket energi att få umgås en hel förmiddag med ett gäng människor! Så härligt!

Det gjorde att dagen gick väldigt snabbt och det gick också snabbt när jag kom hem och fortsatte arbetet hemma med anteckningar från förmiddagens arbetspass.

Energin fanns kvar när arbetsdagen var slut och jag gick ut i paddocken och byggde fram lite hinder till Bosse och mig (även Kalle ska få hoppa imorgon). Jag flyttade 5½:an närmare kortsidan och ställde ett hinder på varje diagonal. Jag gjorde hinder av vattenmattan på ena långsidan och lade två galoppbommar med 3 meters mellanrum på andra kortsidan.

Jag har inte hoppat Bosse något vidare sedan vi var på Ätrabygden så nu var jag sugen på att låta honom hoppa lite igen.

Han var fin när jag red fram honom, han jobbade jättebra i traven, känns så lätt och fin. Gjorde lite skänkelvikningar, vilket han tycker är lite svårt i traven, men han gjorde dem rätt bra till sist. Vi red också övergångar med fokus på att de skulle ridas bra, det är ju mitt fokus med båda grabbarna denna månad, just övergångar.

Galoppen gick fint i båda varven. Han har fått ett mycket lugnare tempo i vänstergaloppen som gör att det känns som om han ska bryta av och då jagar jag på honom, varpå han blir lite sur. Men det är ju så svårt att veta när han tänker bryta av och när han bara är inne i sitt lugnare gung.

Jag red mot ena krysset på diagonalen och han hoppade super. Han lyssnade på mig, tog oss fram till och över hindret på ett väldigt bra sätt och galopperade vidare efteråt så att vi kunde hoppa vattenmattan. Mot den bröt han av till trav, men fattade galopp lite innan och hoppade även den fint. Sedan red jag lite på diagonalhindren och han hoppade dem fint.

Vi körde 5½:an först på ca 70 cm. Det gjorde han väldigt säkert och bra och det kändes inte som om han tog i så himla mycket. Så jag höjde till 80 som även det gick jättebra. Jag hade först tänkt nöja mig med det, men han var så framåt och fin att jag passade på att hoppa några varv på de andra hindren med och det gick superbra!

Jag försöker rida lite i lätt sits för att se om han får bättre bjudning och det hjälper lite. Men då blir det lite mer slängigt och vi kommer på långa distanser så att jag får jaga på honom och då blir han lite flack. Men det kan kanske funka bra på lite högre hinder framöver.

Det var i alla fall väldigt kul att hoppa honom idag och han kändes väldigt positiv! Synd att han inte var sådan här på Pay & Jumperna! Men jag är i alla fall tacksam att han hoppar så fint hemma och att det känns så bra att rida på hinder med honom nu! Han känns säker, vet lite mer var han har fötterna och hur han ska ta sig till varje hinder, en härlig känsla att få hoppa honom!

Bosse betraktar dagens övning



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar