Sidor

måndag 6 september 2021

Avtrillning igen och fint kvällspass!

I lördags var jag ute och red en runda med Kalle. Han var redan från början lite mer spänd än vanligt och ville vända redan innan Ödgården, vilket han inte har gjort på ett bra tag. Men jag övertalade honom till att gå vidare. Planen var att rida lite på stubbåkrarna som ska plöjas inom kort och det tyckte han var väldigt spännande, så han slappnade inte av där heller. Men vi kunde i alla fall trava lite innan vi vände tillbaka och skulle skritta över en stubbåker hemåt. Helt plötsligt och utan förvarning springer en hare upp ca 2 cm framför oss och Kalle flyger åt sidan. Jag hade inte en chans utan for i backen för andra gången samma vecka. Suck och pust!

Den här gången slog jag mig, jag landade på vänsterhöften och det var väldigt oskönt att gå efteråt, men adrenalinet hjälpte till att dölja smärtan. Kalle sprang iväg i galopp tills han hittade lite gräs som var gott att tugga i sig och när jag närmade mig honom och jag fick till sist hämta honom på Bonnagårds gräsmatta.

Sedan gick jag med honom över stubbåkern och upp på vägen mot Hulegården och satt upp igen från en lämplig sten. Höften kändes av, men vi skrittade på hemåt. När vi skulle passera Kullagården sprang kreaturen runt och sjanade sig så då satt jag av eftersom jag inte ville trilla av ännu en gång. Kalle brydde sig dock inte nämnvärt om dem, utan blev mer upprörd när vi nästan var hemma och en tröska körde runt på åkern ända intill vägen. Tacksamt nog stängde tröskföraren av maskinen och vi kunde passera lugnt och fint!

Kroppen kändes riktigt mörbultad framåt kvällen och då var det nästan olidligt att resa sig upp från soffan och jag var lite nedstämd. Det går väl an att trilla av och Kalle kunde ju definitivt inte hjälpa att det sprang upp en jäkla hare framför näsan på honom, men det kändes så jäkla onödigt att behöva skada sig igen.

Så igår ägnade jag större delen av dagen åt att rensa ogräs och framåt kvällen kändes det hela mycket bättre och jag funderade på ifall jag inte skulle rida lite ändå, men bestämde mig för att det nog var lite onödigt.

I natt har jag kunnat sova på båda sidor och allt kändes bra när jag var ute och gick med hundarna i morse, så gött! Tänk vad snabbt kroppen läker ändå!

Jobbet gick bra idag. Alyssa var väldigt lugn på förmiddagen och låg och sov bredvid mig, på eftermiddagen fick hon vara lite mer i buren då jag hade många möten, men när arbetsdagen släppte jag ut henne och därmed alla energi från denna lilla hund! Hon var helt galen! Hon bet och drog i bädden, hon tuggade på leksaker, bråkade med mig i soffan, skulle bitas och morra. Så det var rätt skönt att gå ut i stallet och få lite lugn och ro :)

Gräsätare


Galenpannan!


Inte en lugn stund!


Det var lite halvnervöst att sitta upp på Kalle igen idag. Skulle han slänga av mig en tredje gång inom loppet av en vecka?

Det var en fantastiskt lugn kväll ikväll, inte ett löv rörde sig och det var helt knäpptyst ute. Ett perfekt väder för de flesta hästar, men inte Kalle, nej jag upplever att han blir mer spänd och uppmärksam på omgivningen när det är så tyst att allt som råkar röra sig hörs så tydligt.

Men han var väldigt lugn och fin både när jag gjorde i ordning honom och när vi kom ut i paddocken. Jag filmade passet, ska göra en 1-årsvideo för att kunna se hur vi har utvecklats, så jag ställde ut alla pryttlar till det och fixade i ordning.

Han var fortsatt lugn och fin när jag väl kom upp på ryggen och "farliga" kortsidan var inte så farlig idag skönt nog. Han gjord några få slängningar men det var sådär "snällt" att jag inte hade några problem med att sitta kvar.

Fokus idag var övergångar igen. Att göra dem noggrant och bra. Skritt till halt började vi med och där ville han skicka upp huvudet så det blev inga bra halter fast att vi försökte några gånger, men det kommer. Han var fin i formen så jag satt ner på honom lite grann i traven och han köpte det rätt bra ändå. Han är ju lite lättare att följa med i traven eftersom han har betydligt mjukare rörelser än Bosse.

Galoppen gick fint, tungan kom ut några gånger, men överlag jobbade han jättefint både i traven och galoppen och det kändes som ett riktigt bra pass. Jag var så nöjd med att han höll sig så lugn och fin och ändå jobbade på på ett bra sätt. Vi fick till några fina övergångar från galopp till trav och trav till skritt, så det artar sig med de där övergångarna. Kul att kunna sitta och trimma honom sådär!

Vi skrittade över vattenmattan några gånger, ett led i att avdramatisera den. Han brukar få göra det varje pass, först med mig på marken och sedan med mig på ryggen. Han kikar nästan alltid på den, men går numera lugnt över den. Jag hoppas att han ska tröttna på den så att han bara skrittar travar och galopperar över den utan att blinka i framtiden, men vi har en bit kvar till det.

Mest nöjd var jag över att jag slapp flyga av igen och jag tycker att jag fick en bra känsla genom hela passet!

Min fine Kallis och jag!

Så det blir lite pill med redigering av 1-årsvideon. Jag tänkte också göra en separat video med dagens träningspass och så ska jag nog redigera klart videon från Bosses Pay & Jump-nydebut på Skultagården. Den videon är nästan klar men jag hade ingen lust att lägga upp den, men nu känner jag för det, så det kan faktiskt bli tre nya videos inom kort!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar