Sidor

lördag 23 januari 2021

Igång igen!

Idag var det äntligen uppehåll och plusgrader. Jag var så laddad för att komma igång med hästarna igen! Jag lyckades faktiskt sova ända till klockan sju efter en hård jobbvecka med många långa arbetsdagar!

När jag hade fixat stallet städade jag huset lite snabbt. Gjorde badrummet, toaletten och köket ordentligt, sedan var det bara dammsugning och golvsvabbning. Luktar i alla fall fräscht och gott!

Så redan klockan 11 hämtade jag Bosse i hagen för att rida en runda. Han har vilat åtta dagar, så jag förväntade mig en pigg häst. Men först skulle han göras rent. Han var så lerig i ansiktet och på ben och hovar! Lycklig över att han har täcke, men det tar ändå rätt mycket tid att få rent honom!

Ren och redo för en tur!

När jag satt upp var jag extra noggrann med att han skulle stå still tills jag bad honom gå, vilket han gjorde bra trots att han var pigg. Sedan skrittade han iväg med energiska steg!

Vi red förbi Kullagården, ner för Mute backe och sedan in mot Smeas och sedan upp i grushålan. Någon har gjort i ordning vägen upp mot grushålan, så vi travade där, men upptäckte rätt snart att det var helt jäkla bottenlöst där! Inte bra! Men Bosse tog det lugnt och saktade ner när han fastnade i de djupa hålen. När vi kom ner i grushålan var underlaget betydligt bättre och han kunde trava på lite mer.

Han slängde lite med huvudet och var väldigt pigg! Vi tog vägen genom Skattagården och där ville han galoppera, tog typ ett språng och sedan började han köra ner huvudet och studsa fram istället. BUSE!

Vi fortsatte trava och sedan tog han galopp igen med mera studs! Tur att han inte gör något värre än så!
Vi kom i alla fall helskinnade hem och planen är att rida en lite längre runda imorgon med lite mer galopp så att han får springa av sig lite!
Bosse Piggelin på tur!

När jag var klar med Bosse fick grabbarna lunch i hagen och jag gick in och tog en kopp te och vilade en stund innan jag gick ut igen och hämtade in Kalle. När jag spolade hans hovar upptäckte jag två tappskor! En fram och en bak! Samt ett sår på varje ben också av de som saknade sko. Så trist!

Jag hade tänkt att gå en runda med honom och hundarna, men det fick bli lite träning från marken istället, lite mental träning helt enkelt. Inget fel med det, men det var inte riktigt det jag hade sett fram emot.

Förhoppningsvis kommer hovis i början av veckan så att både Kalle och Bosse får nya skor. De hade ju precis passerat vecka sex med nuvarande skor, så jag hade funderingar på ifall det skulle bli hovisbesök kommande vecka eller om vi skulle klara oss en vecka till.

Lera i panan!


Bakhov utan sko och sår


Framhov utan sko och med sår ovanför hoven

Så jag släppte ut Kalle i hagen igen och sedan fick vovvarna gå en runda. Så härligt att det nu är ljust ända till klockan fem! En timmer mer ljus på eftermiddagarna nu än när det var som mörkast! Och mer ljus har vi att se fram emot varje vecka! 

Promenadvovvarna!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar