Sidor

söndag 3 januari 2021

Hoppning, styrketräning och fasta

Igår fortsatte min långfasta och jag drack bara te och vatten. Dock hade jag salt i för att undvika saltbrist i form av yrsel osv. Det kändes helt ok fortsatt igår och jag kände mig lugn när jag gick och lade mig. Dock har jag vaknat många gånger i natt av någon anledning. Jag har inte känt mig hungrig eller så, bara vaknat till och sedan somnat om.

Bosse och jag begav oss till ridhuset för att hoppa lite bana. Det är ju det som är vårt fokus nu framöver för att kunna komma ut på öppen bana eller pay and jump framöver.

Jag hade ett hinder på vardera diagonal, två på ena långsidan och ett på andra långsidan. Han var inte riktigt lika framåt som han har varit tidigare i höst och tyvärr verkar det som om tjurigheten är tillbaka igen. Men han jobbade ändå på bra och blev väldigt taggad när vi väl började hoppa. Jag red över diagonalhindren i trav på en åtta, lugnt och fint gick det och han gjorde det bra.

Sedan kom vi i trav på långsidan med två hinder, galopperade efter första till andra och hoppade det fint. Det kändes rätt bra ändå. Vi pustade lite och sedan började vi hoppa i galopp. Det är så jäkla svårt för han vill gärna springa iväg mot hindren och då kan han inte hoppa på ett bra sätt. När jag då börjar ta i honom bryter han av istället. Det gör det väldigt svårt att få ett bra flyt i hoppningen. Han var inte så sugen på att fatta galopp i högervarvet heller, så när han landade i fel galopp och jag skulle byta till höger var han inte intresserad av det.

Så känslan var att det inte gick särskilt bra, inget flyt och det kändes väldigt svårt. Men jag red ändå på hindren flera gånger i följd så att vi hoppade som en bana, vilket jag ändå tycker är bra. Det är ju det som det hela går ut på egentligen. Så jag tänker att vi fortsätter att jobba på det så kommer det snart att bli enklare när både han och jag förstår bättre vad det handlar om.

Det var nog ett bra pass ändå, även om jag kände mig lite missnöjd med min egen ridning och med hur Bosse kändes. Men man kan inte vara nöjd varje gång!

Något annat som jag däremot är väldigt nöjd med är att jag faktiskt genomförde ett styrketräningspass med mina TRX-band! 30 minuter körde jag via appen Suspension Workout. Den är superbra, för om det kommer en övning som inte funkar av olika anledningar kan man hoppa över den och köra på nästa utan att det tar minuter från själva passet.

Jag tänkte att 30 minuter skulle vara en piece of cake, men jäklar vad jobbigt det var! Det brände rätt gött i armmuskler och resten av överkropp! Känner ingen träningsvärk just nu, men det lär nog komma under dagen...

I alla fall så är jag glad över att jag lyckas med det här och nu hoppas jag att jag orkar hålla i det här över tid, för såklart är det bra att få till styrketräningen, det gör kroppen så gott!
Dagens styrketräning


En av övningarna

Resten av dagen var lugn, jag spenderade en del tid på att söka trainers till cykel för att kunna få till lite cykelträning inomhus nu när jag inte kan springa. Jag tror att det skulle kunna vara riktigt kul träning om jag har en trainer som kopplar till Zwift som är ett program för virtuell cykelträning. Dock verkar det helt omöjligt att hitta den typ av trainer om man inte vill betala över 10000 kr. Det står att den trainer jag har titta på ska komma in i mitten på januari, men det kan man ju inte riktigt lita på. Så jag har lite bevakning på Blocket också för att försöka hitta något begagnat. Men det är ju helt fel tid nu när alla har sina nyårslöften och ska träna röven av sig... 

Faktum är att det definitivt går att cykla ute nu även om det är kallt, så har vi ingen vind just nu och det är egentligen perfekt cykelväder för mig. Dock är min förkylning inte helt läkt än, även om jag varken har ont i halsen eller särskilda problem med nästäppa, så känner jag att jag inte är helt fit för annan träning än styrketräning och promenader just nu. Kanske ska jag lugna mig lite och satsa på att köpa trainer till sommaren istället...

Min långfasta har gått mycket bra och när jag vaknade i morse hade jag den där härliga "brännande", värmande känslan i kroppen som man får när man är i riktig ketos. När jag gjorde i ordning stallet kändes allt ok, men jag hade bestämt mig för att bryta fastan idag genom en god frukost. Och det gjorde jag. Jag stekte två ägg, tog av det fantastiskt goda rådjurs- och vildsvinsköttet som Magnus rökte i torsdags och ett par prinskorvar. Så gott! Jag är nöjd med hur det har funkat, kroppen har svarat bra och verkligen slankat till sig, jag har tappat två kg (vilket förmodligen är vätska). Men framför allt känner jag mig stark och fit och sugen på vad detta nya år har för utmaningar åt mig!

Årets första fasta!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar