Sidor

lördag 12 oktober 2019

Utmaningar på hästryggen

Denna helg har SMHI utlovat regn fredag, lördag och söndag. Men i förmiddags lyste regnet med sin frånvaro och solen tittade fram. Jag började dagen med en snabb städning, därefter frukost och sedan gick jag ut till hästarna.

Pelle fick sig en liten utmaning idag också. Eftersom det gick så bra förra lördagen med att gå den långa skogsrundan tänkte jag rida honom en annan skogsrunda. När vi kom ut var han lite småspänd redan hemmavid, men han lugnade ner sig när vi kom en bit. Allt var lugnt vid grushålan, men när vi inte vände ner mot Obbhult utan fortsatte mot Åkulla tyckte han att det var för mycket förändring och vi kom bara ca 50 meter innan han hittade något att bli "rädd" för.

Han vände, jag försökte vända tillbaka honom, han backade. Så höll vi på tills vi var tillbaka vid vägen ner till Obbhult. Det gick helt enkelt inte att få honom till att gå framåt åt det håll jag ville. Så jag satt av och började gå.

Lugn och fin till en början
Han fick gå fram till de "farliga" stenarna och kika på dem innan vi gick vidare och han lugnade ner sig rätt så snart. Han blev lite spänd när vi skulle svänga in vid Flähult och var lite småspänd i skogen. Men han slappnade faktiskt av där också.

På den smala stigen i skogen var det lite halt och hans bakben åkte kana ner men han tog det lugnt och allt gick bra. Nere på banvallen var han återigen lugn och sansad.

Herr Spänd i skogen...
Vi gick vidare in i skogen och kom ut ovanför Axelid. Vi gick in i skogen igen. Där trodde jag att han skulle vara spänd för Bosse brukar vara spänd där och jag vet att det finns en hel del vildsvin. Men de märkte Pelle inte av eller så ville han inte låtsas om dem och jag letade upp en stubbe som jag kunde ställa mig på för att komma upp på honom igen.

När jag väl kom upp var han superpigg och travade iväg i full karriär. Det stod en bil parkerad i skogen så jag saktade av, hörde att en hund drev och var beredd på att det skulle komma något rådjur springandes. Det gjorde det dock inte.

Vi stötte på ytterligare en bil men den halvsprang Pelle snabbt förbi och vi kom snart ut vid Obbhults gård. Det var lite kul att han var så lugn i det skogspartiet. Förra gången vi var där kom vi från andra hållet och då vände han i backen och jag orkade inte krångla med honom och lät honom gå tillbaka, men idag var det bara full fart framåt utan att han var spänd. Han ville bara hem tror jag.

Vi fortsatte sedan mot Linnarp och travade och galopperade lite grann. Han var hur pigg och fin som helst. Lite otaktig i traven stundtals, men sprang också rent. Det blev en fin runda. Planen är nu att fortsätta med hans "skogsterapi" så att vi förhoppningsvis snart kan rida hela vägen i skogarna utan att jag behöver hoppa av.

Tyvärr fick jag skoskav av allt promenerande. Jag som aldrig får skoskav, så det var lite drygt. Får slänga på compeed så att det läker!

Efter Pelle var det Bosses tur och när jag gjorde i ordning honom började det att regna. Igår fick jag hem en trenchcoat från Uhip och jag ville ju testa den för att se om den funkar så jag välkomnade regnet.

Det regnade när vi kom ut och jag satt snabbt upp för att inte sadeln skulle bli blöt. Trenchcoaten höll vad den lovar och jag blev inte ett dugg blöt. Men så slutade det att regna när vi bara hade varit ute i några minuter och solen kom fram igen.

Syns inte på bilden, men här regnade det lite grann

Sol och regn som senare blev mest sol
Bosse fick skritta upp till Spekås och Linneskogen. Han var inte riktigt lika framåt som han brukar vara, han var faktiskt lite småseg på vissa ställen. Men han skrittade på bra mestadels. Han är väl trött på allt skrittande.

När jag släppte ut hästarna i hagen började det att regna lite smått igen och när jag kom in i huset kom det några rejäla skurar. Det var perfekt väder för att sätta mig ner och redigera lite film. Alicante-filmen är det jag håller på med nu. Ska ha filmpremiär nästa helg så det gäller att bli klar innan dess. Men det går rätt bra ändå. Försöker att inte göra den alltför komplicerad!

Filmredigering pågår


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar