Sidor

tisdag 29 oktober 2019

Lite recap och nya höstplaner...

I lördags var det dags att gå på 70-talsfest på Sociteten! Ringhals personalfest där vi fick ta med oss respektive. Jag har velat lite fram och tillbaka ifall jag skulle fixa kläder med 70talstema eller inte men till sist hittade jag lite moderna kläder som passade in bra. Tycker att vi blev rätt snygga, Magnus och jag!

70-talare
Vi hade bokat rum på Kurortshotellet och vi tog en drink hos en av mina kollegor som bor precis bakom, så det var ju smidigt. Magnus hjälpte mig att locka håret och det tog ju rätt lång tid, så det blev lite stressigt, men vi kunde slappna av när vi väl hade landat hos kollegan.

Det var mycket folk, maten var helt ok. Wallmans salonger underhöll lite grann och det var bra musik på dansgolvet. Dock inte bara 70-tal, vilket ju hade varit roligare när det nu var sådant tema. Men det blev ändå en väldigt kul kväll!

Dock var vi båda rätt trötta och sega på söndagen. Jag vaknade klockan sju, bara för att inse att klockan var sex pga vintertidsomställningen. Så jag låg och surfade till klockan sju då jag tog en dusch och sedan tvingade jag upp Magnus så att vi kunde gå och äta frukost. Vi var väl inte jättehungriga, men fick ändå i oss en hel del fin frukost.

Vi åkte hem, Magnus slocknade i soffan, jag tog en kopp te och tvingade mig ut till hästarna. De var inte heller så pigga när jag hämtade dem i hagen...

Två trötta grabbar!
Jag fick faktiskt gosa lite med Bosse medan han låg ner, han var jättemysig! Jag tog på Pelle grimman och gick iväg med honom i hopp om att Bosse skulle resa sig och gå efter oss. Vi hann en bra bit innan han kom och då kom han i full galopp ned för den halvleriga backen... Jaja, det verkade gå bra i alla fall.

Väl lerinpackad!
Pelle fick gå en runda i Obbhultskogen. Han vände i backen upp när han såg "troll" och jag fick sitta av honom. Väl uppe på toppen av backen hade han lugnat sig och jag kunde sitta upp igen. Han var lite små-spookey hela vägen genom skogen och slappnade av först när vi kom ut till Obbhults gård. Resten av rundan blev lugn och när vi hade ca tio minuter kvar hem började det att regna. Såklart hade jag inte regnjackan med mig...

När jag gjorde i ordning Bosse ösregnade det och jag gick och hämtade min fina regnrock. Precis när vi kom ut slutade det att regna och vi fick inte en enda droppe regn på oss trots att det var mörka moln överallt omkring oss.

Han fick gå bort till Ryen och vända. Skritt och lite trav. Han var pigg och fräsch i traven och det var jättekul att få rida lite mer än skritt.

Igår blev det en tur till Gekås efter jobbet så när jag kom hem var det redan mörkt. Så trist med vintertiden, men på ett sätt välkomnar jag vintern. Jag fick aldrig kommit ur soffan senare på kvällen, annars hade jag tänkt att träna lite, men så blev det alltså inte.

Idag vaknade jag halv fem och kunde inte somna om, så jag gick upp och fixade lite tvätt innan jag ställde mig på crosstrainern i 45 minuter. Jag skulle nämligen börja arbetsdagen hemma i väntan på sotaren som skulle dyka upp mellan 7 och 9.

Jag tog en dusch och fixade sedan god frukost medan jag svarade på lite mail och planerade lite grejer. Ringde till Slöinge för att boka återbesök för Bosse och fick bokat nästa torsdag på deras anläggning i Kungsbacka. Min vanliga veterinär har nämligen skadat armen och blivit sjukskriven. Men det ska bli skönt att komma iväg med honom i alla fall och nu hoppas jag VERKLIGEN att han är fräsch och att vi får fortsätta igångsättningen!

Det var minusgrader i morse och när jag körde mot jobbet var det otroligt vackert ute!

Mitt fina hus denna frostiga morgon
När jag kom hem från jobbet skyndade jag mig för att hinna få in hästarna innan det blev mörkt. De går ju fortfarande i sommarhagen så det är en enorm fördel att hämta dem medan det är ljust.

Jag lade värmesulorna på värmning och slängde i mig lite käk innan jag gick ut. Dags för vinterkläder, varma jackan, fodrade ridbyxor och täckkjol. Det underlättar verkligen att slippa frysa!

Världesn bästa värmesulor!
Jag hämtade hästarna och började göra i ordning Pelle. Jag har aldrig ridit honom i mörker då jag har varit övertygad om att han skulle vara omöjlig att rida pga han skulle vara rädd. Så det skulle verkligen bli spännande att se hur han reagerade.

När vi kom ut hade klockan hunnit bli 17:20 och det var inte mycket dagsljus kvar. Men tillräckligt för att vi skulle slippa pannlampan.

Lite suddig skymning
När vi kom till ridhuset blev han plötsligt "rädd" och vände. För en gångs skull lyckades jag vända tillbaka honom. Jag hade ju sporrarna på och därmed lite mer påtryckningsmedel, så vi kom fram till porten innan jag satt av och ledde in honom.

Där var en häst i ridhuset när vi kom dit, men det bekymrade inte honom. Det var ju ingen vit ponny:).

Jag tycker att han var rätt fin idag. Kanske inte riktigt lika taktfast som när jag var där förra gången, men jag lyckades jobba honom bra med övergångar mellan trav-galopp-trav. Jag lyckades räta ut honom också och få honom lite mer rak i kroppen på slutet. Han vill fälla in huvudet i högervarvet och in bakdelen i vänstervarvet. Det är svårt eftersom det förmodligen är jag som får honom att göra sådär, men det blev som sagt bättre på slutet. Så jag var rätt nöjd med honom ändå!

Klassiska öronbilden i ridhuset. Lite spännande effekter...
Pelle jobbade på bra och han blev så svettig! Helt genomblöt i hela pälsen och det bara rök om honom när vi var klara. Han MÅSTE klippas nu och jag funderar på om jag ska helklippa honom med en gång eftersom han har så väldigt mycket och tjock päls.

Svettiga Pelle!
När vi var klara var det helt mörkt ute. Dock helt fantastiskt stjärnklart och fint! Nu började verkligen utmaningen för Pelle i mörkret! Jag tände pannlampan och det gick verkligen över förväntan! Pelle var lite spookey på ett ställe där det gick ett par hästar, men när vi hade kommit förbi slappnade han av helt och det gick lugnt och fint hela vägen hem. Så himla kul att det funkar att rida honom i mörkret! Det ger ju bra förutsättningar för vintern!

Pelle i pannlampans sken
Jag är för övrigt väldigt nöjd med min nya pannlampa, den lyser riktigt bra!

När jag kom hem gjorde jag i ordning Bosse och tog ridtur nr 2 till ridhuset denna kväll. Bosse vet jag ju sedan tidigare funkar bra att rida i mörker och så även idag. Inga konstigheter alls!

Bosse i pannlampans sken
Han var dock lite tveksam när vi skulle in i ridhuset, men kanske inte så konstigt, det är ju ett halvår sedan han var där sist!

Nu när han får trava tänker jag att det är säkrare att rida i ridhuset än ute där jag inte kan se och parera eventuella ojämnheter på ridvägarna. Jag jobbade honom i skritten och så fick han trava. Han var lite tjurig, vilket vi ju har haft problem med långt innan han blev skadad. Skulle stanna vid utgången. Skulle inte trava när jag bad honom (men ute ville han trava hela tiden).

Men när han väl travade gjorde han det jättefint och jag red lite stora volter och bytte varv ofta bara för att låta honom få lite variation. Jag tycker att han var rätt fin ändå när han hade tagit sig igenom istadigheten.

Det blev ju ett kort pass eftersom han bara får trava fem minuter och skritta 40, varav ca tjugo går åt till att ta sig till och från ridhuset. Men det var ändå kul att rida lite mer strukturerat!

Bosse i ridhuset
Även Bosse blev svettig trots ett lätt pass så han ska också klippas. Dock får det bli halvklippning för honom nu till en början och så får det bli en klippning till ifall vi får sätta igång ordentligt senare i vinter.

Lite svettig Bosse
Även hemfärden gick bra och han skötte sig fint!

När jag kom tillbaka till stallet gjorde jag i ordning Bosse, mockade lite i boxarna, gav hästarna mat och lät dem stå inne över natten. Jag gjorde rent lite läder också när jag var klar. Välbehövligt men ack så tråkigt...

Jag har också börjat sätta en plan för hösten och vintern. Idag var ett test för att se hur det funkar att rida båda hästarna samma kväll och jag tycker att det funkar bra.

De senaste veckorna har jag ridit en häst per kväll och istället ridit fyra kvällar i rad. Detta har gått ut över min egna fysiska träning och jag har inte orkat göra något efter stallet.

Men nu blir planen att rida båda hästarna tisdag, torsdag, lördag och söndag. Det ger mig utrymme för egenträning måndag, onsdag och fredag förutom helgerna. Jag har också fundera på att nyttja vårt fantastiska gym på jobbet. Måndagar finns det ett spinningpass som hade passat bra och jag hade verkligen behövt lite riktig styrketräning. Vi får se hur det blir med det, men jag har en ambition i alla fall och det är ju alltid en början!

Jag har även aviserat för Charlotte att jag vill börja träna med Pelle och hon kommer att återkomma med tid för det. Hon sa att hon kunde torsdagskvällar och det skulle kunna funka bra för mig. Jag tror att det blir lagom att träna varannan vecka och då får jag rida Bosse på onsdagen istället och försöka ge mig fasen på att komma iväg på egenträning också.

Jag ser faktiskt fram emot de här kommande sex veckorna innan jag går på julledighet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar