Sidor

onsdag 2 oktober 2019

Mörkret faller på

Nu börjar mörkret inta kvällarna allt tidigare. Det gick ju an förra året då jag bara hade igång en häst, men nu börjar det bli stressigt att hinna med att rida två innan mörkret slår till.

Igår var planen att rida, men jag kom iväg för sent från jobbet och kom inte in genom dörren förrän kl fem. Sedan var jag hungrig och jag insåg att jag inte skulle hinna rida. Däremot hann jag och Magnus ta en promenad med hundarna innan det blev helt svart ute. Så jag får försöka vända det till något bra när saker och ting inte går som planerat.

Idag däremot kom jag hem i bra tid och var ute i stallet vid fem. Det tar lite tid att hämta hästarna nu när de går i sommarhagen och alltid befinner sig längst bort när jag kommer. Idag var de dessutom upprörda över något troll i skogen, så de ville inte gå ner från Hästabacken så det tog extra tid innan de gav sig och jag fick med mig dem.

Jag skyndade på så gott jag kunde och tog en uteritt med Pelle. Vi red ner förbi Hulegården och sedan svängde vi mot Obbhultvägen och galopperade på gräsvägen. Helt plötsligt upptäckte jag att det stod ett par rådjur och tittade på oss och vi höll på att galoppera in i rumporna på dem. Jag fick saktat av Pelle som ville springa vidare, men när rådjuren började springa iväg såg han dem och blev lite spänd. Men vi tog oss igenom det och det blev lite mer trav efter det också.

Han är så pigg och framåt nu utan att vara nervös och det är så himla kul att rida honom! Så jag vill inte tappa denna kondition som han har nu, det hade ju varit synd!

Efter Pelle snabbade jag mig för att få ut Bosse innan det blev mörkt. Stressen gjorde att jag först glömde sadelgjorden efter att ha låst sadelkammaren, sedan tränset så det tog tid istället för att det gick snabbt som planerat.

Han fick ta skogsrundan som bara tar runt 20 minuter, men han var ändå nöjd med att komma ut.

Nöjd Bosse på tur
När vi kom hem gjorde jag snabbt i ordning honom innan jag släppte ut dem igen och då var det inte många minuter kvar av dagsljuset.

Hästarna i hagen
Nu gäller det att planera resterande veckor fram till julledigheten på ett bra sätt så att hästarna får sin motion.

Så kommande veckor innan vintertidsomställningen inser jag att jag får börja rida en häst per kväll och istället rida varje dag utom fredag. När sedan vintertiden kommer och det blir aktuellt att rida i ridhuset får jag se ifall jag ska försöka rida båda tisdag och torsdag eller om jag ska fortsätta rida varje dag.

Av någon anledning känns denna höst inte så lång som det brukar göra. Kanske beror det på att jag fick komma iväg till värmen och nu egentligen bara har ett par månader kvar att jobba för det här året.

Veckorna bara rusar på och nu är det full fart mot vintern!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar