Sidor

söndag 6 oktober 2019

Söndagsaktiviteter

I morse när jag vaknade var det minusgrader ute och det var riktigt bitigt när jag kom ut för att hämta hästarna i hagen. Jag hade laddat upp med fodrade vinterridbyxor, vinterjacka, thermokjol och såklart mina nyladdade värmesulor.

Bästa värmesulorna som finns!
När jag kom ut i hagen hade vattnet faktiskt frusit i baljorna och det hade bildats fina iskristaller.

Fruset vatten
Jag gjorde i ordning Pelle och när vi kom ut insåg jag att det var helt rätt klädsel jag hade på mig. Det var verkligen kallt i vinden! Vi tog Pelles favoritrunda runt Obbhult och Linnarp och han var väldigt pigg och fräsch idag trots gårdagens långrunda.

Frostnupen förmiddag

Vinterjacka och kjol på!

Mössa under hjälmen och vinterjackan uppdragen till max
Jag fick faktiskt öka värmen i värmesulorna som jag hade satt på lägsta nivå, då jag inte tyckte att de gjorde tillräcklig nytta och det var lite kallt om tårna. Så smidigt att ha den lilla fjärrkontrollen och bara trycka på den värme jag vill ha!

Värmehöjaren
Pelle traskade på bra och när vi kom in på grusvägen i Obbhult började vi trava. Han var ren och fin i traven idag och hade väldigt bra energi. Det blev ännu en fin runda med honom där han var cool, men fräsch!

Fina Pellen!
När jag kom tillbaka gjorde jag rent träns och sadelgjord. Hästarna är lite dammiga just nu så lädret var väldigt dammigt, så det behövde verkligen göras rent. Jag borde kanske bli lite bättre på att göra rent efter varje pass, men det tar tid och är ju så tråkigt...

Innan jag stack ut med Bosse var Emma här för att fixa lite efterjobb efter resan där Sixt påstår att bilen vi hyrde har blivit skadad av oss. Så jäkla irriterande! Tur att vi har bilder på hur bilen såg ut när vi lämnade den. Hoppas att de ger sig nu när vi har protesterat...

Men sedan tog jag ut Bosse på en skrittur. Han var lite spooky idag. Först reagerade han på vad jag trodde var en grushög, men det visade sig att det var en fasanhöna som prasslade bakom grushögen. Jättefarligt enligt Bosse i alla fall som inte ville gå förbi, men till sist fick jag förbi honom.

Sedan skulle han krångla vid ett par gårdar som vi skulle passera och jag fick kämpa för att få förbi honom där. När vi hade passerat var han i alla fall pigg och framåt. Precis som igår ville han bara trava så mycket han kunde, men det fick han inte! Det blev i alla fall en riktigt rask runda och vi kom en bra bit innan det var dags att vända. Bara nästa vecka kvar nu, sedan blir det trav. HURRA!

Piggaste Bossen!
Nu är även denna helg slut. Jag tog en liten svamprunda också innan det blev kvällen och just nu har jag ett gäng trattkantareller som torkar i svamptorken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar