Sidor

lördag 19 oktober 2019

Hösten är här och vi får trava!!!!

Ja, hösten är verkligen här nu! Denna vecka har jag endast ridit en häst per kväll. I tisdags red jag Bosse. Jag satte på reflexerna på hans ben och tog på mig reflexvästen, vilket behövdes, det var nästan mörkt när vi kom tillbaka hem. Hästarna har ju stått inne några dagar för att Bosse ska få sina ögondroppar morgon och kväll.

I onsdags red jag Pelle. Vi kom ut i god tid, men det var väldigt molnigt ute och ljuset var lite skumt. Så reflexer på då också och det behövdes. Pelle skötte sig fint och det var härligt att komma ut!

I torsdags kom jag hem lite senare från jobbet. Ut med Bosse, på med reflexer, vilket verkligen behövdes, det var nästan mörkt när vi kom hem.

Igår red jag Pelle på eftermiddagen. Jag jobbade hemifrån. Hade planerat att springa en lunchrunda men det regnade så himla mycket så jag avvaktade och tog en runda vida halv fyra-tiden. Så härligt att springa med tjejerna!

När vi var klara tog jag på mig ridkläderna och gick ut och hämtade hästarna. Red Pelle en runda. Jag fick ju hem en regnrock från Uhip förra veckan och den är verkligen helt magisk! Så fort jag får på mig den slutar det att regna. Rätt häftigt ändå! För det har ju regnat en hel denna vecka, men jag har inte fått en droppe på mig!

Pelle på promenad i hösten!
Det är verkligen fina färger ute i naturen nu! Löven skiftar färg och det är helt underbart! Pelle fick gå sin favoritrunda igår, Obbhult och Linnarp runt. Han var fin. Fick trava lite och var jättenöjd!

Mer höstfärger
Idag började jag dagen med att städa huset. Magnus var iväg och jagade älg, så jag hade huset för mig själv. Det gick ändå rätt snabbt att städa, det tog nästan förmiddagen, jag åt ju frukost emellan, men var helt klart strax innan kl 12 och då hade jag haft ca en timmes paus för frukost också.

Jag åkte en sväng till Ica och handlade lite inför morgondagen då jag ska ha filmvisning här hemma för tjejgänget. Har hållit på att redigera filmen från Alicante ett tag nu och nu är den äntligen färdig för uppladding! Ska bli så kul! Jag tycket att det är grymt kul att redigera film och jag har i det här fallet en viss humor bakom allt som är i filmen. Vi hade ju så kul!

På eftermiddagen gick jag och hämtade hästarna. Dags för ridning igen! Pelle fick börja. Han fick gå en runda i Linneskogen. Han var så otroligt seg till en början och jag fick verkligen mana på honom för att han skulle gå fram i skritten och även i traven på banvallen.

Ännu mera höstfärger!
Men när vi svängde upp mot Linneskogen vaknade han till och vi galopperade upp för backen. Det tog nog rätt bra på honom för han var verkligen andfådd när vi saktade av. Vi fick se ett gäng islandshästar som han tyckte var lite spännande...

Fluffiga islänningar...
Han skötte sig fint i vanlig ordning och det blev en jättehärlig runda!

Sedan var det dags för Bosse och idag, för första gången på 167 låååånga dagar skulle han få trava. Nu är Metacam-behandlingen för ögat slut och nu ville jag låta honom börja trava enligt igångsättningsprogrammet som vi fått från Slöinge. 40 minuter skritt, 5 minuter trav. 

Jag började med att trava på asfalten för att få höra att han travade rent och det gjorde han! Han blev så glad över att få trava! Han var verkligen på hugget och ville bara trava hela tiden. Det var så härligt att äntligen få låta honom ge sig iväg. Och han ville mer än trava, men det fick han inte. Inte än!



Pigg Bosse!
Fina Bossen!

Det var så härligt att efter så lång tid få starta en träning som heter "uteritt" efter alla "skritträning" som vi har hållit på med de senaste fem månaderna! Det gick super och han kändes jättefin! Så glad! Och jag var också så lycklig! Nu hoppas jag verkligen att alla skador för Bosse är över och att vi har många härliga år av träning och uteritter i alla gångarter framför oss!


Dagens runda!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar