Sidor

torsdag 31 oktober 2019

Effektiv torsdag

Det är höstlov på Västkusten denna vecka och det märks på jobbet. En lite lugnare vecka helt enkelt och därför drog jag hemåt efter dagens sista möte som skulle hålla på till två, men blev klart halv två. Glad i hågen över att komma hem tidigt och dessutom i solsken gick jag för att hämta bilen vid laddstolpen. Jag lade märke till att stolpen inte lyste, så jag kopplade ur sladden ur bilen först, men sedan var det omöjligt att få ur den ur stolpen.

Jag ringde Incharge kundtjänst och efter att de hade försökt ett tag fick jag gå in till kundtjänst och se ifall de kunde hjälpa mig. Det kunde de och skickade dit en tekniker med en gång. Han öppnade stolpen och tog loss sladden. Men där gick en halvtimme, helt i onödan, så trist! Dessutom hade inte bilen laddats överhuvudtaget. Så imorgon blir det ingen laddstolpe för min del...

Jag körde om Lillegården på vägen hem och köpte lite korv, bacon och ägg. Eftersom jag fastar idag var det bara till att byta kläder och sedan gå direkt ut till hästarna när jag kom hem. De stod lyckligtvis i vinterhagen när jag kom ut. Jag har ju släppt dem i hela sommarhagen och hela vinterhagen så nu har de några hektar att beta på. Hoppas kunna låta dem beta i några veckor till i alla fall!

Jag började i vanlig ordning med Pelle. Planen var att ta en kortare uteritt med båda två för att hinna rida innan mörkret. Pelle fick gå gärdsvägarna och när vi väl kom ut på dem var han pigg. Vägen dit i skritt gick däremot olidligt långsamt... Men när vi vänder hemåt blir det krut i gammelgubben!

Vi travade och sedan galopperade vi upp för backen vid Hulegården och där tog han i för kung och fosterland. Så kul! Han dundrade på rejält och när jag skulle sakta av kortade han bara galoppen och tog det lugnt innan han bröt av till trav. Så söt. Men han blev sååå svettig! Och det bara rök om honom när vi kom tillbaka till stallet.

Pigga Pelle!
Sedan var det Bosses tur. Han var lite seg i skritten till en början också, men när vi vände in vid Kullagården skrittade han på bättre. När vi svängde in mot grushålan började han trava på eget bevåg och jag lät honom trava lite. Solen hade gått ner och det började bli lite skumt ute.

Vi skrittade ner i grushålan och sedan kunde vi trava runt på fina vägar. Jag tycker att han är väldigt fin i traven nu! Hoppas verkligen att vi får honom friskförklarad nästa vecka!

Höstskritt efter solens nedgång

I grushålan
När vi hade rundat grushålan smet vi upp i skogen och där ville han också trava. Han tog i fint upp för en rätt tuff backe och fortsatte sedan vidare. Jag fick hålla in honom lite på ett ställe där jag inte ville trava, men sedan pinnade han på bra. Vi skrittade resten av rundan hem, men han ville egentligen trava lite till. Kul att han är så pigg och fräsch nu!

När vi kom hem var det fortfarande lite ledljus kvar ute. Det var rätt skönt att hinna rida båda två innan det blir mörkt. Även om det är kul att sitta och trimma i ridhuset så slår uteritterna allt annat....

Imorgon är det fredag igen och denna helg kommer att bli intensiv. Jag ska städa huset (hoppas hinna göra det imorgon), stängsla i vinterhagen och fixa automatgrinden så att allt är klart inför vintern. Jag ska klippa båda hästarna lördag förmiddag och sedan ska de ridas. Jag hoppas också komma iväg till skogen och rädda de sista svamparna ifall det finns några kvar nu och så hade det varit fint att få till något träningspass utöver ridningen. Hästarna ska givetvis ridas på söndag också. Sedan tror jag nog att helgen är slut efter att jag har klarat av allt på min lista.

Det ser tyvärr ut som om det ska bli regn också. Jag hade önskat att jag kunde få sladda lite i paddocken för det har jag inte gjort på väldigt länge, men vi får se hur det blir med det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar