Sidor

torsdag 3 oktober 2019

Fina hästar ikväll!

Ännu en kväll med två ridna hästar. De stod på samma plats som igår, men idag var de inte lika motvilliga till att gå hemåt. Troligtvis hade "trollen" från igår försvunnit.

Jag fick två fina bilder på mina två fina killar! De är så fluffiga nu i sina tjocka pälsar. Och då har de inte satt färdigt vinterpälsen än...




Pelle var först ut i vanlig ordning och idag fick han ett pass i paddocken. Han var kanske inte så jättesmidig idag, men han var väldigt lugn och rätt balanserad. Jag både travade och galopperade över bommarna. Han blir lite spänd och hoppig fram till bommarna, men jag försöker att hålla jämn fin galopp och få honom att ta det lugnt.

Vi skuttade även i trav över det lilla krysset och det var han väldigt snäll med oxå. Även om huvudet åker upp i luften så väntar han fint ända fram till hindret och travhoppar. Så kul att skutta med honom igen! Det trodde jag faktiskt inte att jag skulle få uppleva med honom igen!

Det blev ett kort pass, men ganska mycket trav och en del galopp så han blev helt genomsvettig! Den där pälsen gör ju såklart att han blir väldigt varm. Det rök om honom när vi var klara!

Varma Pelle!
Bosse och jag kom iväg strax innan sju och han var väldigt pigg och energisk. Det var rätt skumt ute och vi såg skuggorna av rådjur nere på gärdet. Dock brydde sig inte Bosse särskilt mycket om dem, utan verkar vara rätt så van med dem. De stryker ju runt i hagen emellanåt, så det är väl ingen stor grej. Kul att komma dem så nära i alla fall.

Vi traskade på längs banvallen och vi hann en bit innan det var dags att vända. 30 minuters skritt är det som gäller denna vecka.

Lite suddigt, blir inga bra bilder när det är skumt ute...
Precis som igår missade jag att det blev betydligt kallare när jag kom ut med Bosse eftersom solen hade gått ner. Det var en kylig lätt vind som kylde ner ytterligare. Det räcker inte med en lättfodrad tröja och den tjocka goa västen, utan det behövs varmare grejer nu!

När jag släppte ut hästarna var klockan precis halv åtta och då var det absolut i sista stund utan att behöva använda pannlampan.

När jag hade släppt hästarna och skulle stänga grinden var det en räv som skrek. De låter ju så jäkla äckligt! Som någon som skriker av skräck. Det gick snabbt att gå tillbaka till stallet kan jag säga...

Det blev i alla fall sista kvällsaktiviteten för denna vecka! Imorgon är det hemarbetsplats. Så skönt! Behöver inte gå upp så tidigt och kommer att få massor gjort!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar