Sidor

söndag 20 oktober 2019

Löprunda, filmpremiär, Hiaklitten, Ästad och ridtur

Oj, vad många roliga grejer jag har hunnit med idag! Jag vaknade vid 6-tiden och låg och drog mig en stund. Nelly fick följa med Magnus och jaga så jag tyckte lite synd om Selma och tog med mig henne på en morgonlöptur. Det blev en kort runda runt Linnarp-Obbhult, men det var ett härligt sätt att börja dagen på!

Selma på löptur
När vi hade sprungit färdigt gick jag in och åt ett par ägg medan jag fixade i ordning för filmvisningen, kollade så att allt funkade osv.

Test av filmvisning
Jag poppade popcorn och hade laddat upp med alkoholfri champagne.

Hemmagjorda popcorn
Tjejerna (de som kunde) kom vid halv tio och vi drog igång filmen. Många härliga skratt under den!

Filmvisning
När vi var klara med filmen åkte vi till Hiaklitten för att gå Skogsbostigen med alla stigningar. Det började rakt upp mot Hiaklitten och pulsen var i höjden när vi kom upp till den klassiska utsikten. Det är många som lägger ut bilder på den på Instagram, men vad ingen nämner är att det är fyra berg till som ska bestigas under rundan.

Klassiska Hiaklittsbilden!
Det var väldigt utmanande nu när det var blött och mycket löv, men jag hade på mig ett par terrängskor med extra bra grepp, vilket verkligen behövdes!

Det var rätt mycket folk som var ute idag. Parkeringen var full när vi kom dit och vägkanten var också full när vi kom tillbaka. Det blev en härlig tur. Många höjdmeter, men väldigt få landmeter på lång tid. Det tog oss nästan två timmar att gå drygt fem kilometer... Men fint var det och en bra utmaning!

Maggan, Emma och Martina

Martina, jag och Maggan

Hela "gänget"
När vi var klara åkte vi till Ästad för att käka brunch. Där mötte vi upp Jenny också. Himla fin och god mat där! Bara svenskt kvalitetskött och massor att välja på!

Detta var en variant på våra traditionella tjejfrukostar och väldigt trevligt! Det kommer att bli fler trevliga aktiviteter framöver!

När jag kom hem gick jag och hämtade hästarna. Selma var fortfarande ensam så hon fick följa med mig och hämta dem. Hon var så nöjd med det, det är ju så kul att springa runt i markerna och kolla efter vilt!

Pelle och Bosse hade fått lite nya hag-kompisar på andra sidan stängslet. De var väldigt nyfikna på oss. Hästarna var väl måttligt intresserade av korna...

Bosse kikar på kor
Det var Bosse som skulle få komma ut idag. Pelle har ju gått fredag och lördag. Jag visste att jag inte skulle hinna båda så därför fick Bosse ridas.

Han var på ovanligt gott humör idag och blev inte ens sur när Selma skällde ut honom...

Bosse och Selma
Det är så kul att rida Bosse nu när vi får vara ute lite längre. 40 minuter skritt och 5 minuter trav ger helt andra rundor än tidigare. Bosse var glad över att få trava idag också och det gick mycket bra. Han var stundtals väldigt på och tyckte nog att vi skulle galoppera några gånger, men det får vi ju vänta lite med.

Bosse piggelin

Ut på åkervägarna!
Det kändes som att det blev mycket trav, men jag lyckades hålla mig till mina fem minuter enligt Equi-lab-appen. Den tyckte förvisso att vi galopperade 38 sekunder också, vilket vi inte gjorde, så man får ta den med en nypa salt. Men den är good enough.

Klockan gick snabbt och den var nästan sex när vi kom tillbaka. Jag släppte hästarna bakom garaget. Imorgon kommer hovis och då vill jag kunna ta in dem snabbt så att jag sparar tid. Bosses skor sitter fantastiskt nog kvar och de sitter bra. Men han har ju slitit ner sömhuvudena totalt på bakskorna vilket gör att de nu glappar rätt betänkligt. Däremot sitter sömmen bra så de hade nog kunnat sitta en vecka till, men jag är överlycklig över att de nu har suttit i hela sju veckor! Måste vara nytt rekord!

Utslitna söm!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar