Sidor

lördag 5 oktober 2019

Underbar solig höstdag!

Nu är vi inne i oktober och det märks! Luften är kall, det har svårt att bli över tio plusgrader trots strålande solsken. För strålande solsken har det verkligen varit idag!

Jag vaknade strax efter sju och drog igång med städningen direkt. Jag pallade ju inte med det förra helgen, så det behövdes verkligen nu! Men det gick ändå rätt snabbt, jag var klar vid halv tolv och då gav jag mig ut för att hämta hästarna.

De stod faktiskt ganska nära grinden idag, men de tänkte minsann inte komma, utan jag fick hämta dem. Dock var det skönt att inte behöva gå ända upp till Hästabacken för att hämta dem.

Idag var planen att Pelle skulle få en längre runda och en för honom ny runda. Jag tänkte börja rida och sedan gå om han skulle bli rädd för någonting, vilket jag kallt räknade med att han skulle bli.

Men så kom jag på att jag kunde gå med honom. Han är ju faktiskt rätt trevlig att gå med till skillnad från Bosse. Och då kunde jag ju ta med mig Selma också, som var lite bister för att hon inte fick följa med Husse och Nelly och jaga på morgonen.

Så med Selma framför mig och Pelle bakom mig gav vi oss iväg. Selma var jättepigg. Pelle var rätt seg och jag fick nästan dra honom framåt. Vi gick upp till Spekås och tog oss sedan förbi Gamlens gård. Där var det gäng islandshästar som var lite spännande, men han höll sig lugn.

Selma i spetsen

Jag och min trötte häst:)
Vi traskade vidare mot golfbanan och där tyckte han att det fanns många märkliga människor. Det kanske var första gången han såg golfare. Och jag kan ju bara hålla med, de är ju lite konstiga de där golfarna ;). Men vi tog oss förbi utan några större problem och Pelle blev lite piggare här.

Vi fortsatte upp i skogen mot Bexells stenar. Det var en hel del trafik på den vägen, det var ju fint väder så det var många som passade på att ta en tur i skogen. Hela vägen upp till parkeringen gick superbra, Pelle var hur lugn som helst och jag var mäkta förvånad! Det enda han reagerade på var ett gäng hästar som kom i full galopp, men efter att vi hade passerat dem lugnade han sig igen.

Vi passerade parkeringen och vände upp i skogen. Här blev han lite mer spänd, men traskade ändå på och gjorde ingen stor grej av någonting. Han kikade lite på en skogsmaskin som stod en bit in i skogen, men annars var det lugnt.

Selma gillar skogen!

Pelle är lite mer misstänksam...
När vi traskat upp för några backar vände vi hemåt genom skogen. Ett skogsparti där det finns mycket spår av vildsvin och där Bosse kan vara lite spänd. Men Pelle var helt avslappnad! Selma fick springa lös och hon prasslade runt intill oss, men det brydde han sig inte om ett dugg.

Han höll sig hur lugn som helst hela vägen hem och det var ingenting som fick honom ur balans. Så himla kul! För nästa gång kommer jag att rida honom den rundan! Och om han fixar att gå där i skogen så har vi fantastiska förutsättningar att bygga muskler och kondition i vinter. Och så kan jag ju se fram emot härliga skogsturer!

Pelle verkar bli mer och mer skogsmulle nu och det är så kul! Jag hoppas verkligen att detta håller i sig och att han blir tryggare och tryggare med skogarna omkring oss!

Det blev en rejäl runda, vi var ute i över två timmar, men det var ju så underbart väder! Även om det var rätt kallt när vinden låg på. Så det var bara härligt och energigivande att vara ute.

Dagens runda på Equilab-appen

Bosse hade nog legat och sovit en stund medan vi var borta för han var så dammig! Spånpelletsen är verkligen inte gjord för att ligga länge, det blir så himla dammigt och jag behöver vattna det med jämna mellanrum för att få det mindre dammigt.

Men han var i alla fall pigg när jag gjorde i ordning honom och när vi kom ut var han fin. Vi skrittade ner förbi Hulegården och ut på gärdsvägarna. Han var så pigg och ville bara trava. Det var faktiskt riktigt svårt att hålla honom i skritt. Han travade iväg och jag försökte hålla in honom, men han ville inte lyssna på det. Så han travade en kort bit innan jag fick tillbaka honom i skritt.

Jag tror att han är frisk i sina ben nu, annars skulle han nog inte vilja springa på så mycket som han gör nu. Men jag vill följa veterinärens order och enligt dem ska vi skritta ännu en vecka innan vi får trava. Dock får vi trava hela fem minuter om två veckor och det känns lite mycket att gå från noll till fem minuter. Dock kommer jag ju inte trava fem minuter i ett sträck utan har tänkt att lägga in enminutersintervaller med trav så att det blir lite utspritt, men det känns ändå mycket.

Men så länge han inte haltar tänker jag att han kan få trava kortare sträckor i väldigt lugn trav. Men jag försöker att hålla honom i skritt så långt det går.

Det blev i alla fall en fin runda även med honom. Men när vi var på väg hem kände jag att jag började frysa. Idag hade jag ändå en varmare jacka på mig istället för västen. Men jag frös om tårna. Så när jag kom in lade jag mina underbara värmesulor på laddning så att de är redo för morgondagen. Det får nog bli fodrade ridbrallor också, eftersom jag var rätt kall om låren när jag kom in.

Piggelin-Bosse!

Bästa värmesulorna som finns!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar