Sidor

fredag 5 januari 2018

Seg Bosse paddock

Igår red jag Bosse i paddocken. Det var rätt blött, men det gick ändå hyfsat att rida, tycker jag.

Jag hade med mig videokameran ut, det var länge sedan jag använde den. Men jag tycker det är ett bra komplement att få se sig själv rida och se hur hästen rör sig.

Något som jag har jobbat med en del under de senaste veckorna är uppsittningen. Bosse vill gärna backa eller ta ett steg mot pallen när jag väl står där så att jag kommer för nära och inte kan sitta upp. Men jag har tröttnat på att han håller på och har verkligen försökt att få honom att stå helt still. Det gick ganska bra igår, han backade i alla fall inte, men tog något steg mot mig.

Han var otroligt seg igår, han ville knappt gå fram överhuvudtaget och jag fick verkligen jobba för att få fram honom. Han var så slö att han inte ens orkade ta sig över bommarna som låg på marken utan att trampa på dem.

Jag hade satt upp ett litet kryss med travbom framför för att få honom att fatta galopp i högervarvet. Jag ville också jobba lite mer med vänstergaloppen.

Jag fick jobba lika mycket i traven för att få fram honom där, men stundtals travade han fint. Första gången jag red mot krysset valde han att trava över det, men efter någon gång till lyckades jag få honom att galoppera. Det blev inte alltid rätt galopp, men när det blev det jobbade jag hårt för att hålla i den.

Han är så otroligt storgalopperad och valpig i sin galopp, så han tar enorma kliv och blir svår att få runt i kurvan utan att tappa galoppen. Han vill gärna köra ner huvudet också och blir då så framtung att han inte kan galoppera alls utan bryter av.

Men det gick bättre och bättre och jag tycker ändå att han gjorde ett bra jobb. Vi har en hel del att jobba med där framöver!

Vänstergaloppen lyckades jag både få honom att fatta och hålla i en hel långsida och en hel volt, så det var jag jättenöjd med också.

Det var ett rätt bra pass, trots att han var så himla seg. Jag fick fram honom när jag väl ville och han stannade inte en enda gång. Men vi behöver mer träning ute i naturen där han har framåtbjudningen mycket bättre.

Här kommer filmen:


Jag började rida med kjol och softshelljacka, men jag blev varm, trots att det bara var en plusgrad (dock helt vindstilla) och fick ta av mig både kjolen och jackan. Skönt att kunna rida i lite lättare kläder!

Efter ridningen körde jag ett crosstrainerpass. Det började nämligen regna precis när jag skulle gå och byta kläder, så då blev jag så trött på vädret att jag valde att köra inomhus istället. Jag körde 45 minuter och sedan körde jag 15 minuter med mina suspensions också för ryggen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar