Sidor

tisdag 2 januari 2018

Pelle uteritt

Pelle och jag gav oss ut i solen idag. Eftersom han blev lite utmanad med ny, lite småläskig runda i lördags fick han gå en runda som han gillar och är lugn över. Vi red runt Obbhult helt enkelt. Här kommer en liten film på det:



Till en början var han jättetrög, men när vi hade passerat grannen så blev han lite mer vaken och skrittade på riktigt bra. Vi svängde ner mot Obbhult och jag försökte korta tyglarna utan att tappa den fina skritten. Det gick väl sådär. Men efter ett tag gick det faktiskt bättre.

Jag hade planerat att galoppera på grusvägen lite längre fram, men då stod där en traktor och grejade, så det fick bli en kortare galopp efter att vi hade passerat traktorn. Han galopperade jättefint idag också och det kändes mycket bra. Pelle verkade gilla det också.

När vi nästan var hemma kom solen fram och lyste på oss. Såhär fint var det då:

Sol
Pelle skötte sig mycket bra hela rundan och jag var jättenöjd med honom. Han känns mycket fräschare i kroppen nu och travar rent, så nu börjar det faktiskt märkas att han är igång lite mer än han var för någon månad sedan. Kul att redan märka skillnad!

Kan vi hitta lite längre galoppsträckor och träna mer galopp så kommer han säkert att bli ännu bättre eftersom galoppen ger mer bra muskler som han behöver för att vara fräsch i kroppen. Kul i alla fall att han svarar bra på träning trots sin ålder, han blir ju 22 i år!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar