söndag 21 januari 2018

Lugnare Bosse

Efter Pelle fick Bosse komma ut. Han var betydligt lugnare idag och inte alls så stissig som han var igår, så det var skönt. Men han var ändå bra pigg och framåt.

Vi gick förbi Kullagården och ner för Mute backe och vidare ner på gärdsvägarna. Där fick han trava och det var tydligen jättekul, för huvudet for upp och ner och han verkade trivas. I traven var han lite väl pigg, men när vi skrittade var han mycket lugnare.

Vi travade vidare ut på Linnarpsvägen och passade sedan på att rida på några åkrar nu när det är fruset och ett tunt lager snö. På en åker var det oväntat blött, vilket inte Bosse gillade då det blev lite djupt och han föll in i galopp. Lite märkligt, han är ju inte den som faller in i galopp bara sådär...

Men det redde ut sig och jag fick tillbaka honom. Sedan taktade han på den korta banvallen och ut på vår hemväg. Där var lite halt, så det var lite halvläskigt och han höll på att sätta sig på rumpan några gånger. Till sist lugnade han ner sig och han blev väl trött i den sista backen hem. Duktig var han i alla fall!

På väg hem
Jag var klar så tidigt att hästarna fick gå ut en stund till. Nu kollar jag på världscup-hoppningen från Leipzig med Helga i knäet. Söndagsmys!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar